De gemeente Heeze-Leende is voornemens om een overeenkomst grondverkoop af te sluiten met de  VOF Scheepers voor de verkoop van een perceel landbouwgrond.

De grond blijft in gebruik als agrarische grond.

Objectinformatie

Het betreft de grond kadastraal bekend gemeente Heeze-Leende, sectie D,  nr.2971, ter grootte van circa 8951 m2.

Enige serieuze gegadigde

Naar het oordeel van de gemeente Heeze-Leende is VOF-Scheepers de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de hiervoor vermelde voorgenomen verkoop omdat de gemeente met VOF Scheepers een totaalpakket is overeengekomen waar deze grondverkoop onderdeel van uitmaakt. Hierdoor kan deze grond alleen aan VOF Scheepers aangeboden worden.
De VOF Scheepers heeft grond moeten afstaan voor het realiseren van de randweg en een wadi t.b.v. de realisatie van het project De Bulders. Bovengenoemd perceel grenst aan de percelen van de gegadigde en compenseert het verlies van grond t.b.v. de realisatie van de randweg en woningbouw in het project De Bulders.  

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verkoop aan de VOF Scheepers, omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit uiterlijk op 9 juni 2022   kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan de gemeente Heeze-Leende via email jheijster@heeze-leende.nl onder vermelding van “Reactie op voornemen tot verkoop perceel D2971 landbouwgrond”. 

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Gemeente Heeze-Leende en de VOF Scheepers worden onredelijk benadeeld, indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).