Energie besparen doe-je-zo!

Ruim 40 procent van de energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Warm water maakt zo’n 15 procent van onze energierekening uit. Het meeste warm water is om te douchen. Alle apparaten en lampen in huis zorgen samen voor ruim 30 procent van uw energierekening. Weet u dat u met kleine aanpassingen al veel energie kunt besparen?

Hierbij valt te denken aan het toepassen van energiebesparende producten zoals:

  • Tochtstrips
  • Brievenbusborstels
  • Ledverlichting
  • Radiatorfolie
  • Waterbesparende douchekoppen
  • Deurveren

Subsidieregelingen energiebesparende maatregelen

Gemeente Heeze-Leende biedt haar woningeigenaren én huurders van woningen de mogelijkheid om vanuit de subsidieregelingen Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) en Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) vouchers aan te vragen voor de aankoop van bovengenoemde energiebesparende producten.

Na goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u vier vouchers per post, in totaal ter waarde van €100,-. Met deze vouchers kunnen bovengenoemde energiebesparende producten worden aangeschaft bij één of meer van de aangesloten lokale winkeliers. Let op: per adres kan slechts één set vouchers worden aangevraagd, de vouchers zijn beperkt geldig en kunnen alleen worden ingeleverd bij de winkeliers die vermeld staan op de voucher! De vouchers zijn geldig van 4 oktober tot en met 12 november 2021 en kunnen aangevraagd worden t/m 15 oktober.

Voor deze regeling is een beperkt bedrag beschikbaar. Wees er dus snel bij en vraag nu via onderstaande link uw vouchers aan!

Het is niet meer mogelijk om een voucher aan te vragen.

De voorwaarden voor deze subsidieregelingen vindt u via onderstaande links:

Krijg gratis bespaaradvies!

Wilt u een stap verder zetten en kijken hoe u nog meer kunt besparen? Of denkt u aan het isoleren van uw woning, plaatsen van zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp? Wie in de gemeente Heeze-Leende woont en huiseigenaar of huurder van een woning is, kan eenmalig thuis gratis advies krijgen van een energiecoach van de energiecoöperatie Opgewekt Heeze-Leende. Ook voor deze regeling is een beperkt bedrag beschikbaar, dus wees er snel bij!

Heeft u andere vragen, stel uw vragen via energieloket@heeze-leende.nl

SlimWonen App

De gemeente biedt alle inwoners de gratis SlimWonenApp aan.

De SlimWonen App laat zien hoeveel energie u verbruikt op een dag (maar ook week, maand en jaar). Daarnaast geeft de App u een persoonlijk bespaardoel en helpt u deze te halen met praktische bespaartips en andere acties.

In de week van 20 t/m 4 oktober 2021 hebben alle huishoudens in Heeze-Leende een brief met daarin een activatiecode voor de Slim Wonen App ontvangen. Met deze activatiecode kunt u uw eigen account aanmaken. De SlimWonen App kan vanaf activatie gratis worden gebruikt tot 16 maart 2023. Het activeren van de App leidt tot geen enkele verplichting, ook niet na de gratis periode.

Voor meer informatie ga naar www.slimwonenapp.nl

Opgewekt Heeze-Leende

Bezoek de website van energiecoöperatie ‘Opgewekt Heeze-Leende’.

link

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Verleent subsidies voor het treffen van energiebesparende maatregelen.

link

Pagina opties