In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Energie besparen

Ruim 40 procent van de energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Warm water maakt zo’n 15 procent van onze energierekening uit. Het meeste warm water is om te douchen. Alle apparaten en lampen in huis zorgen samen voor ruim 30 procent van je energierekening. Weet u dat u met kleine aanpassingen al veel energie kunt besparen?

Denk aan:

  • Tochtstrips
  • Brievenbusborstels
  • Ledverlichting
  • Radiatorfolie
  • Waterbesparende douchekoppen
  • Deurveren

In de loop van 2021 nieuwe subsidieregeling kleine maatregelen

T/m 31 maart 2021 bood Gemeente Heeze-Leende de mogelijkheid om vanuit subsidieregeling Reductie Energiegebruik geld terug te krijgen bij aankoop van dergelijke producten voor kleine maatregelen. Momenteel is het niet mogelijk om subsidie aan te vragen. Wij hopen in de loop van 2021 weer een subsidieregeling open te kunnen stellen.

Krijg gratis bespaaradvies!

Wilt u een stap verder zetten en kijken hoe u nog meer kunt besparen? Of denkt u aan het isoleren van uw woning, plaatsen van zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp? Wie in Heeze-Leende woont en huiseigenaar is, kan eenmalig thuis gratis advies krijgen van een energiecoach van de energiecoöperatie Opgewekt Heeze-Leende. Voor deze regeling is in een beperkt bedrag beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Heeft u andere vragen, stel uw vragen via energieloket@heeze-leende.nl.

Opgewekt Heeze-Leende

Bezoek de website van energiecoöperatie ‘Opgewekt Heeze-Leende’

link

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Ondersteunt bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen.

link

Pagina opties