Laadpalen

Netwerk van laadpalen in gemeente Heeze-Leende

Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te rijden. De gemeente Heeze-Leende laat daarom  proactief een netwerk van laadpalen aanleggen. Zodat iedereen met een elektrische auto in de buurt van woning of werk de auto kan opladen. In het komende half jaar plaatst Vattenfall in de gemeente Heeze-Leende de eerste 9 laadpalen.

Verzamelverkeersbesluit

Het verzamelverkeersbesluit voor de plaatsing van de 9 laadpalen vindt u hier https://www.officielebekendmakingen.nl/gmb-2021-439692.html.

Met het verzamelverkeersbesluit regelen we als gemeente dat tenminste één parkeerplaats bij de laadpaal voortaan alleen te gebruiken is voor het opladen van elektrische auto's. Inwoners van de gemeente Heeze-Leende hebben de mogelijkheid schriftelijk een zienswijze in te dienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, via Postbus 10000, 5590GA Heeze. Dat betekent dat u uw mening over het besluit mag geven.

Nemen we de zienswijze over? Dan kan het zijn dat de laadpaal niet op de voorgenomen plek komt. We gaan dan op zoek naar een andere geschikte locatie. Kan het plaatsen definitief doorgaan? Dan zorgt Enexis voor een netaansluiting en vervolgens installeert Vattenfall de laadpaal. 

Hoe werkt een laadpaal?

Iedereen met een laadpas kan de openbare laadpaal gebruiken. De kosten voor het abonnement en voor de elektriciteit betaalt u aan de aanbieder. Als de accu geladen is, moet u uw auto verplaatsen naar een 'gewone' parkeerplek. Zo kunnen andere elektrische auto's de laadpaal ook gebruiken. Dit voorkomt 'paalkleven' en een mogelijke bekeuring. Een openbare laadpaal biedt de mogelijkheid om twee auto’s tegelijkertijd op te laden. Per laadpaal reserveren we tenminste één parkeerplaats voor het opladen van een elektrische auto.

Vattenfall enige leverancier

In 2020 won Vattenfall de aanbesteding van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Dit betekent dat Vattenfall als enige partij openbare laadpalen mag plaatsen in de gemeenten die deelnemen aan de aanbesteding, waaronder gemeente Heeze-Leende.

Zelf een laadpaal aanvragen in de openbare ruimte?

Naast de proactieve uitrol van laadpalen in de openbare ruimte, is het mogelijk om zelf bij Vattenfall een aanvraag in te dienen voor een laadpaal in de openbare ruimte.

Handige links

Pagina opties