Afval tijdens de zomerperiode

De zomerperiode is in volle gang en de aankomende weken hebben veel mensen vakantie. Iedereen hoopt op goed weer en veel zon in deze periode. In de vakantieperiode kan het voorkomen dat het ophalen van afval iets anders verloopt. Om die reden roepen wij inwoners op afval op tijd aan straat te zetten. In de maanden juli, augustus én september is dit om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

Veranderingen in de route

In de zomermaanden wordt er minder afval aangeboden door inwoners. Ook kan het voorkomen dat, door de inzet van andere medewerkers in de vakantieperiode, er op een andere volgorde wordt ingezameld. Hierdoor wordt uw afval mogelijk eerder ingezameld dan je gewend bent.

Maatregelen bij extreme hitte

Door op extreem warme dagen een uurtje eerder te beginnen zijn we de ergste hitte voor. Zo is het werk beter uit te voeren en houden we rekening met gezondheidsrisico’s bij het werken in de zon en warmte. Het kan dus voorkomen dat het afval eerder wordt opgehaald dan anders. Zorg ervoor dat de container op tijd aan straat staat.

Onder extreme weersomstandigheden is het voor de inzamelaars onmogelijk om terug te komen voor afval dat te laat is buiten gezet. Mocht je om wat voor reden dan ook te laat zijn met het aanbieden van het afval, dan vragen wij om het afval op de eerstvolgende inzameldag opnieuw aan te bieden.

In de afvalkalender zie je wanneer Blink in jouw straat het afval inzamelt.