Gevolgen dienstverlening  door coronavirus

Door het coronavirus (COVID-19) werken de meeste medewerkers thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Verkouden, hoesten of koorts? Verzet dan uw afspraak. Misschien kunt u het ook online regelen?

Verder vragen we om niet dringende afspraken vanaf 1 juni in te plannen.

Voor uw en onze gezondheid: doe een bezoek aan het gemeentehuis in uw eentje. Heeft u begeleiding nodig? Zorg voor de afstand van 1,5 meter.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Democracity: scholieren op de stoel van raadslid

kinderen in de raadzaal

Kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen Dirk Hezius, kindcentrum De Parel en St. Jan waren op 1 en 8 maart 2016 aanwezig in de raadzaal van het gemeentehuis om het spel ‘Democracity’ te spelen.

Als echte gemeenteraadsleden namen de leerlingen plaats aan de tafels, waarna het politieke spel kon beginnen. Samenwerken, overleggen en debatteren waren drie belangrijke leermomenten voor de jeugd. Ook enkele raadsleden waren aanwezig om vragen van kinderen te beantwoorden. Wethouder Cuijpers liet weten tevreden te zijn over deze pilot en gaf aan zich in te zetten om hieraan volgend jaar een vervolg te geven.

Met Democracity zetten kinderen uit groep 7 en 8 van het basison­derwijs de eerste stappen in het gemeentehuis. Door samen een stad te bouwen leren de kinderen de basisprincipes van een demo­cratische samenleving kennen. Democracity is een interactief spel dat door ProDemos - Huis voor Democratie en Rechts­staat is ontwikkeld.

foto: Heeze24

Pagina opties