Gevolgen dienstverlening  door coronavirus

Door het coronavirus (COVID-19) werken de meeste medewerkers thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Verkouden, hoesten of koorts? Verzet dan uw afspraak. Misschien kunt u het ook online regelen?

Verder vragen we om niet dringende afspraken vanaf 1 juni in te plannen.

Voor uw en onze gezondheid: doe een bezoek aan het gemeentehuis in uw eentje. Heeft u begeleiding nodig? Zorg voor de afstand van 1,5 meter.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Gemeenteraad op bedrijfsbezoek bij EE Labels

bezoek raad aan EE Labels

Op 20 januari 2016 bracht de gemeenteraad van Heeze-Leende op uitnodiging van Brainport Development een bezoek aan EE Labels. Een bedrijf dat al 115 jaar reageert op veranderingen in de wereld en daar nieuwe kansen ziet én grijpt. Begonnen als bandweverij voor met name de sigarenindustrie, maakt EE Labels nu labels voor de confectie en industrie, ‘slimme‘ labels met technische toepassingen en prachtig gedetailleerde jacquardstoffen.

Marc Evers is als directeur zichtbaar trots op zijn bedrijf. Maar ook op de vele mooie innovatieve bedrijven in Heeze. Stuk voor stuk prachtige bedrijven die in hun nichemarkt groot en soms zelfs leidend zijn. Trots is hij ook op Brainport, “in mijn contacten buiten deze regio en zeker internationaal, noem ik vaak Brainport regio Eindhoven, dat klinkt toch net even anders dan Heeze.” 

Brainport Next Generation

Nadat Imke Carsouw, de directeur van Brainport Development, de nieuwe koers voor de regio had toegelicht, bleek dat veel van de issues al dagelijkse praktijk zijn bij EE Labels. Ze kijken constant om zich heen en zoeken naar nieuwe markten, toepassingsgebieden en samenwerkingspartners. Zo zijn ze bijvoorbeeld Vriend van de Design Academy geworden, om zich creatief uit te laten dagen en nieuwe ideeën op te doen. Even later vertelt een van de medewerkers vol trots hoe hij na vele experimenten er uiteindelijk in is geslaagd om een natuurproduct, een kleed van vilt van Claudy Jongstra, om te zetten in een prachtig viltontwerp. Veel ontzag hadden de bezoekende raadsleden ook voor een kleed dat tijdens de Dutch Design Week over een houten skelet van Volvo werd gespannen met prachtige ingeweven patronen, ontworpen door Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe. De jacquardkleden zijn vanaf 2000 een nieuwe tak van sport. EE Labels levert nu jacquardstoffen op maat, ook voor gerenommeerde modeontwerpers als Viktor en Rolf.

Samenwerkingsprojecten

Behalve design werkt EE Labels ook aan hightech projecten, zoals met myTemp BV. Dit jonge, innovatieve bedrijf heeft een thermometer in de vorm van een pil ontwikkeld die de lichaamstemperatuur van sporters meet tijdens het sporten. De temperatuur wordt door middel van een borstband om het middel gemeten. EE Labels heeft binnen een maand een band met ingeweven geleidende draden geproduceerd die de pil uitleest.

“We werken graag samen met anderen. Ik kan beamen dat samenwerking in Brainport echt anders is dan elders. Wij zijn eerlijk en leggen onze kaarten open op tafel. We werken samen op basis van vertrouwen, dat vinden anderen heel bijzonder maar voor ons is het heel gewoon, besluit Evers.”
 

Bron: website www.Brainport.nl

Pagina opties