Registratie EU-burgers met een niet-Nederlandse nationaliteit

Als Europees burger die woonachtig is in Nederland, kunt u ervoor kiezen in Nederland te stemmen voor de verkiezingen van de (Nederlandse) leden van het Europees Parlement.

Wilt u in Nederland stemmen en heeft u zich nog niet geregistreerd? Retourneer het formulier dan compleet met de bijbehorende bescheiden aan de gemeente voor 9 april 2019. Wanneer u dit formulier instuurt, kunt u niet langer in uw land van herkomst stemmen op de leden van het Europees Parlement. Hieronder vindt u een formulier in uw eigen taal.

Wilt u in het land van herkomst stemmen voor de Europese verkiezingen? Dan hoeft u niets te doen, tenzij u zich al eerder in Nederland heeft geregistreerd. Deze informatie kunt u opvragen bij de gemeente.

Download het formulier hieronder in uw taal