Op maandag 2 oktober, in het kader van de week van de toegankelijkheid, heeft stichting Brabantsedag de felbegeerde toegankelijkheidssticker ontvangen. Deze sticker wordt uitgereikt aan locaties en evenementen die zich inzetten voor een inclusieve ervaring, waarbij iedereen, inclusief mensen met fysieke beperkingen, welkom is.

Tijdens de week van de toegankelijkheid besteden we extra aandacht aan toegankelijkheid binnen onze gemeente. Onze ambassadeurs voor toegankelijkheid werken het hele jaar door aan een toegankelijker Heeze-Leende. Samen met de werkgroep Toegankelijkheid van de Adviesraad Sociaal Domein zetten zij zich in voor zaken zoals openbaar toegankelijke toiletten in alle vier de kernen van onze gemeente. Ze inspecteren het hele jaar door verschillende locaties om te beoordelen of deze voor iedereen toegankelijk zijn.

Ook wordt er tijdens de week van de toegankelijkheid aandacht besteed aan digitale toegankelijkheid. Binnen gemeente Heeze-Leende zijn diverse initiatieven waarbij vrijwilligers helpen om inwoners digitaal vaardiger te maken. Zo is er een informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheken van Heeze en Leende. Hier kun je hulp krijgen bij het vinden van informatie op internet, het installeren van apps en verwijzingen naar de juiste instanties.

Wil je meer weten over (digitale) toegankelijkheid in de gemeente Heeze-Leende? Neem dan contact op met Gerrit Kamminga van de gemeente Heeze-Leende via g.kamminga@heeze-leende.nl.

Laten we samen blijven werken aan een inclusieve en toegankelijke gemeenschap!