Er wordt hard gewerkt aan toekomstbestendig en levensvatbaar centrum in Leende, waar het goed is om te wonen en waar mensen graag verblijven. In samenspraak met de inwoners is de wens uitgesproken voor een toekomstbestendige voorziening als kloppend hart van Leende, dé plek voor sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten in Leende. 

Inmiddels is deze wens (bijna) werkelijkheid. De bouw van de multifunctionele accommodatie (mfa), met daarin dorpshuis De Schammert is nagenoeg afgerond. De afbouw van de school en het kinderdagverblijf is begin 2021 klaar. Het dorpshuis De Schammert is vanaf oktober geopend.

De Schammert heeft een grote foyer met horecavoorziening, ruimte om vrijblijvend even rustig te zitten of lekker bij te kletsen en een bibliotheekpunt waar ook de school volop gebruik van maakt. Er zijn goed uitgeruste vergaderkamers. De cultuurzaal voor grote bijeenkomsten of optredens is ruim en voorzien van de infra voor de meest geavanceerde technieken voor licht en geluid. Onder andere De Philharmonie, carnavalsverenging De Lindse Blaos en toneelvereniging KNAL verzorgen hier hun jaarlijkse optredens en festiviteiten. De gymzaal biedt ruimte aan vele sportverenigingen.

Ook de buitenruimte gaat op de schop. Het oude dorpshuis De Meent maakt plaats voor een prachtige uitdagende speelplaats voor de school en het kinderdagverblijf. De aanliggende straten worden opnieuw ingericht zodat er een veilige verkeerssituatie ontstaat voor alle weggebruikers en alle bezoekers van de mfa.

Mocht u op deze site informatie missen, mail dan de projectleider Ed Heuts via e.heuts@heeze-leende.nl of neem telefonisch contact op via het nummer 040 224 1400.

In onderstaand filmpje kun je zien hoe de mfa tot stand is gekomen:

  • Bestuursleden De Schammert

    Zonder bestuur geen dorpshuis. Leende kenmerkt zich door een grote betrokkenheid en creativiteit ook waar het gaat om lokale activiteiten en belangen. Onder leiding van dorpsgenoot Sjir Rouschop is sinds de zomer 2020 een enthousiast bestuur aan de slag om De Schammert tot leven te brengen. Vanuit de grote verenigen die hier hun thuisbasis hebben zijn ook twee bestuursleden afgevaardigd. Kortom, de bedrijfsvoering staat geheel in het teken van, voor en door Leende.

    Heb jij interesse als bestuurslid of vrijwilliger? Neem dan contact op met het bestuur bestuur@deschammert.nl of kijk op de website: www.deschammert.nl(externe link).