We zijn verheugd om jullie op de hoogte te stellen van een bijzonder initiatief, de 'Gespreksgroep'. Deze groep is opgezet door een inwoner van Leende en wordt ondersteund door Joost 't Hoen, Kwartiermaker voor de gemeente Heeze-Leende, en Silvy Cillessen, lid van het Sociaal team van de gemeente Heeze-Leende.

In de Gespreksgroep willen we een warme en ondersteunende ruimte creëren voor mensen met ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Het doel is om ervaringen te delen, steun te bieden en erkenning te vinden in een groepsomgeving. We geloven in luisteren zonder te oordelen, en streven naar wederzijdse herkenning en begrip. Bovendien hopen we dat de bijeenkomsten leiden tot waardevolle tips en inzichten die de situatie van de deelnemers kunnen verbeteren.

Leeftijd en achtergrond spelen geen rol; iedereen is welkom. Het is van groot belang dat alles wat binnen de groep wordt gedeeld, vertrouwelijk blijft. We streven naar een veilige en discrete omgeving waarin iedereen zich op zijn gemak kan voelen. De drempel is bewust laag gehouden, en we zorgen voor de koffie en thee.

De Gespreksgroep is van start gegaan in september 2023. Gezien de belangstelling zetten wij dit in 2024 voort! Hieronder staan de data voor de komende bijeenkomsten:

 • Woensdag 7 februari 2024 van 15:00u tot 17:00 uur 
  Thema: is het erg om afhankelijk te zijn?
 • Woensdag 6 maart 2024 van 15:00u tot 17:00 uur
  Thema: voor jezelf opkomen.
 • Woensdag 3 april 2024 van 15:00u tot 17:00 uur
  Thema: buit je mogelijkheden uit.
 • Woensdag 1 mei 2024 van 15:00u tot 17:00 uur
  Thema: verlies van je zelfstandigheid.
 • Woensdag 5 juni 2024 van 15:00u tot 17:00 uur
  Thema: zelfzorg.

Alle ontmoetingen vinden plaats in dorpshuis 't Perron, Schoolstraat 48 in Heeze.

Aanmeldingen voor de bijeenkomsten ontvangen we graag uiterlijk 10 dagen voor aanvang, zodat we een inschatting kunnen maken van het aantal deelnemers. Je kunt je aanmelden via e-mail: s.cillessen@heeze-leende.nl.

We kijken uit naar inspirerende gesprekken, gedeelde ervaringen en de groei van deze waardevolle community.