Maak Rimpels verbindt mensen en lokale organisaties in hun eigen buurt, wijk of dorp en zet zich in om met elkaar betekenisvol ouder te worden. Betekenisvol leven houdt in dat je kunt blijven doen waar je blij van wordt.

Dit ziet er voor iedereen anders uit: de een vindt het belangrijk om elke week te kunnen tennissen, een ander maakt de mooiste schilderijen of wil graag vrijwilligerswerk doen. Ouder worden kan heel mooi zijn, op oudere leeftijd kan juist heel veel uit het leven gehaald worden. In een ontwikkelprogramma onder begeleiding van  diverse coaches, stelt Maak Rimpels inwoners in staat om de dingen te kunnen blijven doen die ze graag willen doen.

Het programma richt zich op zelfstandige wonende 65-plussers. Het bestaat uit drie onderdelen: een trainingsprogramma digitale vaardigheden, een beweegprogramma onder leiding van een (buurt)sportcoach en een sociaal programma dat de informele sociale netwerken van de deelnemers laat samenwerken met professionele hulpverleners.

Na een succesvol proefproject in de gemeente Heeze-Leende, sluiten ook gemeente Valkenswaard, Cranendonck en Someren aan.

Op woensdag 7 december was er een officieel tekenmoment om de samenwerking tussen de diverse partijen te bevestigen. De wethouders van de vier gemeenten, managers van zorgverzekeraars CZ en VGZ en de initiatiefnemer zetten hun handtekening op papier, allen trots op een uniek en trendy project!  

Maak Rimpels biedt verschillende cursussen bij jou in de wijk of buurt. Je kunt jezelf vrijblijvend aanmelden voor de introductiecursus Positieve Gezondheid. Voor meer informatie over het programma kun je terecht op www.maakrimpels.nl(externe link).