Het Sociaal Team is bereikbaar op 040 224 1455 of via sociaalteam@heeze-leende.nl.

Lokaal

Mensen die hulp nodig hebben (boodschappen, medicatie ophalen, advies, eten koken, een luisterend oor, of andere zaken) of hulp willen bieden kunnen terecht bij:

Heeze

Sociaal makelaar Yvonne Cuijten. Zij is bereikbaar op 06 2909 2376 of via sociaalmakelaar@heeze-leende.nl.

Leende

Sterksel

De Helden zijn bereikbaar via helden@sterksel.nu of kijk op www.sterksel.nu(externe link)

Leenderstrijp

Welzijnsinstelling Cordaad

Praktische hulp

Als u belt met Cordaad proberen medewerkers direct een match te maken.  Lukt dat niet direct dan zoeken ze naar andere mogelijkheden om aan de vraag te voldoen. U bereikt Cordaad op 040 253 3443 van maandag tot en met donderdag tussen 08.30 en 16.00 uur en op vrijdag tussen 08.30 en 12.30 uur. De vrijwilligerscentrale van Cordaad heeft voor Heeze-Leende een aparte website: www.goedbezigheezeleende.nu(externe link). Voor informatie over wat het lokale Steunpunt mantelzorg kan doen: www.cordaadwelzijn.nl/wat-wij-bieden-voor/mantelzorgers/heeze-leende(externe link)

Praatje met een Maatje van Cordaadje

Welzijnsinstelling Cordaad is er voor inwoners uit Heeze-Leende, Cranendonck en Valkenswaard met een luisterend oor en meedenken. U bereikt Cordaad op 040 207 1540 van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur voor een praatje.

Taxbus vervoert reizigers Openbaar Vervoer

Door het coronavirus rijden er op dit moment geen buurtbussen meer in Brabant. Taxbus(externe link) dient als tijdelijk vangnet hiervoor.

De Boodschappenmand

Komt u in aanmerking voor deze voedselbank? Kijk dan www.voedselbankvalkenswaard.nl.(externe link)

Landelijk

Informatie voor ouderen

  • Op Een Tegen Eenzaamheid(externe link) zijn tips opgenomen om met eenzamen in contact te blijven ten tijde van de coronacrisis. Hier vindt u ook een bulletin om mantelzorgers te ondersteunen.
  • ‘Belgezel’ van Humanitas biedt eenzame ouderen mensen in deze regio telefonisch een steuntje in de rug door hen de mogelijkheid te geven een wekelijks ondersteunend en vriendschappelijk gesprek te voeren met een vaste vrijwilliger: bel 06-53 11 02 25
  • De KBO-Brabant heeft voor alle leden en niet-leden het project Ons Gesprek opgezet. Een gesprek aanvragen kan door te bellen  naar 073-644 40 66 of mailen naar egeelen@kbo-brabant.nl. Vrijwilligers staan klaar om in gesprek te gaan over zingeving, verlies en levensvragen. Bekijk ook de website van KBO-Brabant(externe link).
  • Naar informatie hoe om te gaan met mensen met dementie rondom corona(externe link).
  • Naar lokale informatie over dementie.

Kinderen, jeugdigen, opvoedtips

Meer handige informatie