Afval scheiden, ik vertel mijn ouders hoe dat moet!

Tijdens de gastlessen zwerfafval op school Berkenschutse in Heeze scoorde één van de leerlingen een tien voor de afvalquiz. “Afval scheiden, ik vertel mijn ouders hoe dat moet”. De betreffende leerling had vorig jaar ook al deelgenomen aan het zwerfafval project en was goed op de hoogte van wat er allemaal gerecycled kan worden en waarom het belangrijk is om afval te scheiden.

Voor de leerlingen van de Berkenschutse in Heeze is het heel normaal dat je afval in de prullenbak gooit. Dat blijkt tijdens de zwerfafval-gastles die op donderdag 4 november is gegeven. De gastlessen zijn onderdeel van het afvalbeleid van de gemeente en hebben als doel de jeugd bewust te maken van de gevolgen van zwerfafval voor onze leefomgeving. 

Op dezelfde dag waren er ook 50 kinderen van groep 5 van basisschool Dirk Hezius aan de slag met het zwerfafval project. Samen raapten ze zo’n 1000 stuks zwerfafval op in de wijk. 

Food Wise 

De leerlingen van de Berkenschutse gingen ook aan de slag met de voedselverspillingscampagne ‘Food Wise’. Na een interactieve gastles maakten ze de lekkerste smoothies van groenten en fruit met een plekje of deukje. Een van de leerlingen zei: ik wist niet dat je ook van groenten een smoothie kon maken. Dat is wel heel lekker en gezond! 

De gemeente Heeze-Leende heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil op allerlei manieren bijdragen aan een duurzame samenleving en een beter milieu. Daarom heeft de gemeente een ‘Plan van Aanpak Zwerfafval’ laten opstellen en is dit jaar aan de slag gegaan met de campagne tegen voedselverspilling.  

Doet de school (van uw kinderen) dit schooljaar ook weer mee? De gastlessen zwerfafval en voedselverspilling zijn geheel gratis en worden volledig verzorgd door een deskundige van Facet. Scholen kunnen zich aanmelden via: mv@facetadvies.nl 

Pagina opties