Alles over Burendag 2019

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In 2019 vieren we Burendag op 28 september.

Het doel van Burendag is zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag.

Vanaf 17 juni is het mogelijk een aanvraag tot maximaal € 350 in te dienen bij het Oranje Fonds om het Burendagplan te kunnen uitvoeren. Daarnaast ontvangt iedere aanvrager ook een Burendag pakket als de activiteit voor 1 september is aangemeld.

Kan ik ook meedoen?

Iedereen kan meedoen! Kijk rond in de buurt of er al iets wordt georganiseerd en sluit aan of organiseer zelf iets. Of steek met de buren de koppen bij elkaar en bedank samen een goed Burendag idee. Inspiratie en een handige toolkit is te vinden op de website van Burendag.

Het digitale aanvraagformulier en alle voorwaarden en mogelijkheden zijn te vinden op www.burendag.nl

Pagina opties