Ambassadeur onbelemmerd Heeze-Leende

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Op 21 mei jl. is Friso Kraayvanger door wethouder Jan de Bruijn geïnstalleerd als ambassadeur onbelemmerd Heeze-Leende. Samen met de ambassadeurs Joke Hilhorst en Corrie van Tongerloo maakt Friso deel uit van de Groep Onbelemmerd Heeze-Leende. Dit is een werkgroep van de Adviesraad Sociaal Domein Heeze-Leende die valt onder de werkgroep Wmo.

Wat doet de ambassadeur?

De ambassadeurs werken mee aan een samenleving waarin iedereen kan participeren. Ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte of een psychische beperking. De ambassadeurs leveren hieraan een bijdragen door het ‘schouwen’ van openbare gebouwen, winkels en restaurants, maar ook andere locaties zoals sportkantines/sportvelden, kunstgaleries e.d. in Heeze-Leende. Aan de hand van een checklist wordt op de betreffende locatie beoordeeld of deze goed toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Goed toegankelijke locaties krijgen in de week van de toegankelijkheid (in oktober) een sticker uitgereikt door de wethouder.

Hierdoor is goed zichtbaar welke locaties in Heeze-Leende goed toegankelijk zijn, ook voor mensen met een beperking.

Pagina opties