In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 040-224 1400. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Bloemenveldjes en bijenhotels voor meer ‘Natuur in de Wijk’

Dit najaar vanuit het initiatief ‘Natuur in de Wijk’ zes bloemenvelden aangelegd in Heeze en Leende. Inmiddels zijn er op deze locaties ook bijenhotels geplaatst.

Ziet u zo’n bijenhotel staan? Scan dan de QR-code om meer te weten te komen.

In veel dorps- en stadswijken liggen onbenutte kansen voor extra natuur. In het kader van biodiversiteit liggen er dus genoeg kansen voor het vergroenen van wijken, ook in Heeze-Leende. Daarom ondersteunt de gemeente het project ‘Natuur in de wijk’ door cofinanciering en het beschikbaar stellen van geschikte plaatsen voor onder andere bloemenveldjes en insectenhotels

Vergroten biodiversiteit
Het doel van Natuur in de Wijk is het vergroten van de biodiversiteit, nestgelegenheid en voedselvoorraad voor verschillende diersoorten zoals huismussen, gierzwaluwen, vleermuizen en insecten, zoals de wilde bij.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met Natuur in de Wijk. www.natuurindewijk.nl. Het project Natuur in de Wijk wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant, gemeente Heeze-Leende en Orbis.

Bekijk hier de locaties van de bijenhotels. 

afbeelding locaties bijenhotels

Pagina opties