Buitensporten voor jeugd

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Op 21 april kondigde premier Rutte aan dat vanaf 29 april, er weer door jeugd buiten gesport mag worden. Om dit te organiseren heeft de veiligheidsregio eerst een noodverordening ingesteld, zodat de gemeenten op een goede manier toezicht kunnen houden. Nu de noodverordening er is kan de gemeente samen met de verenigingen kijken wat er mogelijk is. De gemeente heeft de verenigingen hiervan op de hoogte gesteld hoe we dat willen doen. Wanneer er weer buiten gesport kan worden, hoor je dat van je vereniging.

Sportverenigingen besluiten zelf of ze de sportactiviteiten weer opstarten. In de afgelopen dagen heeft de gemeente al van verschillende sportaanbieders gehoord dat zij graag willen opstarten. Dat is fantastisch! Als ze opstarten dan moeten verenigingen eerst met de gemeente overleggen hoe ze dit gaan regelen. En weet : De gezondheid van de inwoners van de gemeente Heeze-Leende staat voorop bij alles wat de gemeente doet.

De belangrijkste richtlijnen op een rij

  • Vanaf woensdag 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding samen buiten sporten. Dit geldt alleen voor georganiseerde buitensport en –spel.
  • Vanaf woensdag 29 april mogen jongeren tussen de 13 en 18 jaar onder begeleiding samen buiten sporten, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. Dit geldt alleen voor georganiseerde buitensport en –spel. 
  • Voordat verenigingen starten met hun sportactiviteiten is het belangrijk dat zij vooraf een protocol bij de gemeente indienen. Omdat de gemeente graag wil weten hoe zij dat conform de coronamaatregelen gaan regelen. Het gaat dan met name om de maximale groepsgrootte per begeleider/trainer, hoe verenigingen zorgen voor een duidelijke routing op hun terrein en voor de naleving van de hygiëne- en veiligheidsregels op hun terrein.
  • De verenigingen mogen hun sportactiviteiten aanbieden op hun eigen buitenterrein. Is dit niet mogelijk? Dan kunnen zij contact opnemen met een sportpark bij hen in de buurt om te kijken wat er mogelijk is.
  • De aanbieder van de sportactiviteiten is verantwoordelijk voor de handhaving van het protocol.

Verenigingen kunnen hun protocol maken op basis van een voorbeeld protocol dat  NOC*NSF heeft opgesteld. https://nocnsf.nl/sportprotocol. In dit document staat de belangrijkste informatie voor vrijwilligers, trainers, bestuurders, ouders/ verzorgers en gemeenten.

Heeft u nog vragen? Laat het ons weten

Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie? Laat het ons weten. Wij denken graag met u mee. Neem dan contact op met j.v.hoof@heeze-leende.nl of via het telefoonnummer 040 224 1555.  

Pagina opties