Campagne voedselverspilling; Supermarkt PLUS zet Too Good To Go box in

Gemeente Heeze-Leende heeft als doelstelling voedselverspilling met 50% te verminderen in 2023. Door bewuster om te gaan met eten, kun je al heel veel voedselverspilling voorkomen! Eind mei is de gemeente Heeze-Leende gestart met een campagne om voedselverspilling tegen te gaan. Elke week geeft de gemeente tips om voedselverspilling tegen te gaan. Deze week het woord aan Willem Smetsers, supermarktmanager van de PLUS in Leende.

De supermarkt is een belangrijke stakeholder in het tegengaan van voedselverspilling. Voor Willem Smetsers, supermarktmanager van de PLUS in Leende, is het duidelijk dat we minder voedsel moeten verspillen. “Per persoon gooien we gemiddeld 34 kilo eten weg per jaar, dat is helemaal niet nodig. Het is gewoon zonde.”

De PLUS in Leende houdt zich dagelijks bezig met de reductie van voedselverspilling. Dit begint bij het bewust inkopen van de voorraad. Het voedsel wat daarna nog overblijft, wordt ingezet bij Too Good To Go of gaat naar de voedselbanken. “Er zijn gezinnen en mensen in Nederland die minder bedeeld zijn. De PLUS doneert ieder jaar producten aan de voedselbank, als lokale winkel doen wij dit iedere week.” Op deze manier streeft de PLUS ernaar voedselverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan.

Meer weten? Neem een kijkje op www.heeze-leende.nl/voedselverspilling en houdt onze social media kanalen in de gaten!

#FoodWise #Verspillingsvrij

Pagina opties