Campagne voedselverspilling “Voedsel met een deukje”

Gemeente Heeze-Leende heeft als doelstelling voedselverspilling met 50% te verminderen in 2023 en is daarom de FoodWise campagne gestart. In de maand juni worden op verschillende basisscholen gastlessen met het thema voedselverspilling gegeven.

Vlogster Iris Rulkens uit Heeze-Leende gaat de strijd aan en heeft in het kader van de campagne Foodwise een vlog gemaakt. In haar video laat ze twee types zien rondom voedselverspilling: de Verspiller en de FoodWise. Met veel luchtigheid en humor laat ze zien dat je nog genoeg kunt doen met groente of fruit met een plekje of voedsel dat tegen de houdbaarheidsdatum zit.

Iris geeft aan nog veel te kunnen leren over voedselverspilling: “Het voelt altijd heel stom als je iets in de koelkast hebt liggen, waarvan je alweer ziet dat je het weg moet gooien. Daarom vind ik het belangrijk dat we geen voedsel verspillen; het is gewoon zonde.” Tover het om tot een heerlijke smoothie of maak bijvoorbeeld een wok van overgebleven groenten. Haar persoonlijk tip? “Ik doe zelf altijd boodschappen per twee dagen. Budget technisch moet je dan wel even creatief zijn, maar zo voorkom ik dat ik op vrijdag niet weer eten hoef weg te gooien”.

Door bewuster om te gaan met eten, kunnen wij samen in de gemeente Heeze-Leende al heel veel voedselverspilling voorkomen! Waarom voedsel verspillen als je er zoveel mee kunt? Das toch zund!

Volgende keer in de voedselcampagne: Smoothiewedstrijd!

Bekijk hieronder de video van Iris Rulkens over voedselverspilling.

Pagina opties