In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Controle van huisvesting arbeidsmigranten in Heeze

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Dinsdag 9 maart voerde het Dommelstroom Interventie Team (D.I.T.) een bestuurlijke controle uit op een paar adressen op industrieterrein De Poortmannen in Heeze. Gemeente Heeze-Leende bezocht samen met de politie, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en Enexis twee bedrijven, waar vermoedens waren van misstanden in regelgeving. Bij deze controle werden een aantal milieutechnische overtredingen geconstateerd.

Controle

De controle vond overdag plaats en was gericht op het aantal gehuisveste arbeidsmigranten, brandveiligheid, milieu, bouwtechnische veiligheid, illegale bewoning en arbeidsomstandigheden. Het doel van dergelijke controles is het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente. Door deze controles gezamenlijk met andere overheidsinstanties uit te voeren worden in één keer verschillende misstanden aangepakt. Bij geconstateerde overtredingen maken de uitvoerende partijen een einde aan de illegale situatie en proberen zij herhaling daarvan te voorkomen. Zo kan bijvoorbeeld een dwangsom opgelegd worden.

Wat kunt u doen?

Ziet u iets verdachts of heeft u vermoedens van criminaliteit in uw omgeving? Meld dit dan bij de politie Oost-Brabant of bij de gemeente  Heeze-Leende. Wilt u anoniem melden? Dan kunt u terecht bij www.meldmisdaadanoniem.nl of bel 0800 - 7000.

Over het Dommelstroom Interventie Team

Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) speelt een belangrijke rol bij de integrale aanpak van de handhavingsknelpunten en ondermijnende criminaliteit. Onder de regie van dit team zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

Het DIT bestaat uit vertegenwoordigers van gemeenten Cranendonck, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Son en Breugel, Valkenswaard, inclusief de sociale recherche, politie Oost-Brabant (Basisteam Dommelstroom en de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel (AVIM)), de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost (VRBZO). Zij werken nauw samen met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Enexis, GGD, UWV en de Belastingdienst.

Daarnaast staat het team in nauw contact met het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) en de Taskforce Brabant Zeeland.

Pagina opties