In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Elf nieuwe vrijwilligers gecertificeerd als cliëntondersteuner

Wethouder met clientondersteuner

Om als koplopergemeente voorop te kunnen blijven lopen in ondersteuning is er nu een groep nieuwe geschoolde vrijwillige cliëntondersteuners gestart. Zij ontvingen op 7 december in Dorpshuis ‘t Perron in Heeze hun certificaat uit handen van wethouder Jan de Bruijn.

Geschoolde cliëntondersteuners

In Heeze-Leende was er al langer gratis ondersteuning maar de afgelopen anderhalf jaar is er hard gewerkt om deze dienstverlening te verbeteren. Dit heeft er voor gezorgd dat we vanaf 7 december een groep geschoolde vrijwilligers als onafhankelijke cliëntondersteuners hebben. De onafhankelijk cliëntondersteuners zijn door de training breed opgeleid om de inwoners van Heeze-Leende te ondersteunen in hun gesprekken met het Sociaal Team. Voorheen waren er alleen cliëntondersteuners voor met name ouderen nu is deze groep uitgebreid met vrijwilligers en betaalde krachten om alle inwoners van Heeze Leende met een ondersteuningsvraag te kunnen begeleiden. En daar zijn we trots op. Het is niet altijd makkelijk om hulp te vragen en dan is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt zodat je je vragen goed kan stellen.

Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning?

Vanaf 2015 is iedere gemeente in Nederland verplicht om inwoners onafhankelijke cliëntondersteuning aan te bieden. Gemeente Heeze-Leende ziet een onafhankelijke cliëntondersteuner als iemand die meedenkt,  die samen met de inwoner de mogelijkheden op een rij zet, advies geeft en de vragen van de inwoner helpt te verduidelijken. Deze ondersteuning is gratis. De cliëntondersteuner staat naast de inwoner en neemt de regie niet over. Wanneer een inwoner met een ondersteuningsbehoefte aanklopt bij het Sociaal Team van de gemeente kunnen zij hem of haar koppelen aan een onafhankelijk cliëntondersteuner.

Heeft u behoefte aan een gesprek met een cliëntondersteuner? Neem dan contact op met het Sociaal Team

Pagina opties