Energiebespaarhuis in Heeze-Leende

""

Binnenkort is op drie middagen in Sterksel, Leende en Heeze een Energiebespaarhuis te bezoeken.

Inwoners zijn tijdens de openingstijden welkom om een kijkje nemen bij het Energiebespaarhuis en in gesprek te gaan met één van de energiecoaches van energiecoöperatie Opgewekt Heeze-Leende. Het Energiebespaarhuis is een soort keet waarin allerlei energiebesparende maatregelen staan tentoongesteld.

Het Energiebespaarhuis is op 3 oktober van 12:30 tot 16:00 uur te vinden op het kerkplein in Sterksel, op 17 oktober van 12:30 tot 16:00 uur tegenover dorpshuis De Schammert in Leende en op 31 oktober van 12:30 tot 16:00 uur voor het gemeentehuis in Heeze.

Verduurzaming is leuk

Het Energiebespaarhuis laat zien dat verduurzaming helemaal niet zo moeilijk is en dat besparen ook leuk kan zijn. De energiecoaches staan dan klaar om inwoners wegwijs te maken in kleine energiebesparende maatregelen of om eventuele prangende vragen te beantwoorden over het verduurzamen van je woning, zoals

  • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
  • Welke duurzame maatregelen geven het meeste rendement?
  • Welke subsidies zijn interessant in mijn situatie?
  • Hoe krijg ik meer inzicht in mijn energieverbruik?
  • Hoe kan ik besparen zonder grote uitgaven te doen?

Maar ook voor inwoners die nog in de oriënterende fase zitten is de show interessant. Zo is in het Energiebespaarhuis te zien dat kleine energiebesparende maatregelen kunnen zorgen voor een grote kostenbesparing. Door bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop aan te schaffen bespaar je al snel 70 euro op de energierekening.

Quiz

Maar dat is nog niet alles… Er valt ook nog iets te winnen! Door deel te nemen aan de duurzaamheidsquiz van het Energiebespaarhuis maken inwoners kans op een Hue LED-pakket ter waarde van €90,-! Ook krijgen inwoners na een bezoek aan het Energiebesaarhuis een goodie bag mee naar huis met kleine energiebesparende producten.

Waarom doet gemeente Heeze-Leende dit?

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt binnen de gemeente. In 2050 wilt de gemeente nagenoeg helemaal energieneutraal zijn en dat betekent dat we daar nu mee moeten beginnen. De gemeente heeft al belangrijke stappen gezet, maar kan dit niet alleen. Daarom staat het Energiebespaarhuis voor inwoners klaar om te informeren, enthousiasmeren en houvast te bieden. We zien je graag op één van de markten!

Pagina opties