In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Heeft u een eigen woning en wilt u energie besparen? De gemeente betaalt mee!

Heeft u een eigen woning en wilt u energie besparen? De gemeente Heeze-Leende betaalt mee! Kijk op www.heeze-leende.nl/energiebesparen

De gemeente Heeze-Leende vindt het belangrijk dat iedereen energie gaat besparen. Dit is goed voor uw portemonnee en om de CO2 te verlagen. Door te besparen op energie, verlaagt u uw energierekening, verbetert uw wooncomfort en u helpt een handje mee aan een lagere CO2 uitstoot om zo klimaatverandering tegen te gaan en onze toekomst te redden. Iedereen doet wat! Wilt u zelf aan de slag om eenvoudig energie te besparen? Dat is mooi! Begin met de kleine maatregelen. De gemeente Heeze-Leende betaalt mee om ze mogelijk te maken.

Hoe werkt het?

Ieder huishouden met een eigen woning mag één of meerdere producten voor maximaal €100,00 aanschaffen uit onderstaand lijstje. U mag zelf kiezen naar welke winkel u gaat, maar de gemeente Heeze-Leende adviseert u om naar onze lokale ondernemers te gaan. Bewaar de aankoopbon goed! Op onze website leest u hoe u de kosten van uw aankoop kunt declareren.

De volgende producten kunt u aanschaffen:

  • Tochtstrippen
  • Brievenbusborstels
  • Ledverlichting
  • Radiatorfolie
  • Waterbesparende douchekoppen
  • Deurveren
  • Korting op advies en workshops

Huurders opgelet!

Deze actie voor huiseigenaren is betaald met een subsidie van het ministerie om huiseigenaren te stimuleren kleine energiebesparende maatregelen te nemen. We mogen de subsidie helaas niet aan huurders besteden. Maar we hebben goede hoop dat het ministerie in het voorjaar met eenzelfde soort subsidie komt voor huurders. Zodat ook zij aan de slag kunnen. Hou de Facebookpagina en onze nieuwsbrief goed in de gaten!

Nog meer energie besparen? Nodig een energiecoach uit!

Enthousiast geworden? We helpen u ook op weg naar de volgende stap! Denk aan het isoleren van uw huis of het plaatsen van zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Wie in gemeente Heeze-Leende woont en huiseigenaar is, kan thuis eenmalig een basisadvies krijgen van de energiecoaches van de energiecoöperatie Opgewekt Heeze-Leende.

De energiecoach laat bij u thuis zien hoe energie te besparen is, bijvoorbeeld met kleine maatregelen en door anders om te gaan met verlichting en verwarming. En natuurlijk kan deze coach u ook meer vertellen over de grotere maatregelen. Wat er mogelijk is, waar u op moet letten en waarom de volgorde belangrijk is. Ook een gedeelte van de kosten van het advies kunt u terugvragen!

Kijk voor meer informatie over de energiecoaches op de website Opgewekt Heeze-Leende.

Subsidie van het Rijk

Treft u 2 of meer isolerende maatregelen? Dan heeft u kans dat u in aanmerking komt voor subsidie van de rijksoverheid. Kijk voor meer informatie over de subidie op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO.

Meer info?

Kijk voor de voorwaarden van deze actie op de pagina Energie besparen.

Pagina opties