In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Heeft u nog (beeld)materiaal over de bevrijding in de Tweede Wereldoorlog?

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

20 september 2019 is de dag waarop het 75 jaar geleden is dat Heeze-Leende tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijd werd. Om dat te vieren maar ook om er voor te zorgen dat de oorlog niet vergeten wordt, wordt er op 22 september 2019 een aantal activiteiten georganiseerd door de werkgroep “Bevrijding en Verbinding”. Deze werkgroep bestaat uit Heemkundekring 'De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten', Oranjecomité Heeze, Oranjecomité Sterksel, Contactcommissie Leende, basisschool Dirk Hezius namens alle scholen in Heeze-Leende en gemeente Heeze-Leende.

De werkgroep “Bevrijding en Verbinding” is hiervoor op zoek naar foto’s en attributen uit die tijd. Daarbij kunt u denken aan foto’s van het dagelijks leven tijdens de oorlog of van juist heel speciale gebeurtenissen in oorlogstijd (zoals een bruiloft), maar ook foto’s van de bevrijding zelf. Alle soorten bijdragen helpen een beeld schetsen van de oorlogstijd. Ook is de werkgroep op zoek naar oude voertuigen die op de dag zelf bezichtigd kunnen worden.

De foto’s en andere materialen worden gebruikt voor een tentoonstelling, aanvullend op de andere activiteiten.

De attributen worden gefotografeerd en de foto’s gescand, zodat u het origineel uiteraard terugkrijgt. Als u de foto’s zelf al gedigitaliseerd heeft, zijn bestanden van minimaal 300 dpi nodig zodat ze gebruikt kunnen worden voor vergroting en/of drukwerk. Heeft een voertuig ter beschikking? Hiervan ontvangt de werkgroep graag een foto.

Aanleveren kan tot en met 18 augustus. U kunt uw materialen inleveren of opsturen naar de gemeente op postbus 10.000, 5590 GA Heeze. Afgeven bij het gemeentehuis kan op de Jan Deckersstraat 2 in Heeze, of mailen naar communicatie@heeze-leende.nl.

Pagina opties