Gevolgen dienstverlening  door coronavirus

Door het coronavirus (COVID-19) werken de meeste medewerkers thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Verkouden, hoesten of koorts? Verzet dan uw afspraak. Misschien kunt u het ook online regelen?

Verder vragen we om niet dringende afspraken vanaf 1 juni in te plannen.

Voor uw en onze gezondheid: doe een bezoek aan het gemeentehuis in uw eentje. Heeft u begeleiding nodig? Zorg voor de afstand van 1,5 meter.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Heeft u nog (beeld)materiaal over de bevrijding in de Tweede Wereldoorlog?

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

20 september 2019 is de dag waarop het 75 jaar geleden is dat Heeze-Leende tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijd werd. Om dat te vieren maar ook om er voor te zorgen dat de oorlog niet vergeten wordt, wordt er op 22 september 2019 een aantal activiteiten georganiseerd door de werkgroep “Bevrijding en Verbinding”. Deze werkgroep bestaat uit Heemkundekring 'De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten', Oranjecomité Heeze, Oranjecomité Sterksel, Contactcommissie Leende, basisschool Dirk Hezius namens alle scholen in Heeze-Leende en gemeente Heeze-Leende.

De werkgroep “Bevrijding en Verbinding” is hiervoor op zoek naar foto’s en attributen uit die tijd. Daarbij kunt u denken aan foto’s van het dagelijks leven tijdens de oorlog of van juist heel speciale gebeurtenissen in oorlogstijd (zoals een bruiloft), maar ook foto’s van de bevrijding zelf. Alle soorten bijdragen helpen een beeld schetsen van de oorlogstijd. Ook is de werkgroep op zoek naar oude voertuigen die op de dag zelf bezichtigd kunnen worden.

De foto’s en andere materialen worden gebruikt voor een tentoonstelling, aanvullend op de andere activiteiten.

De attributen worden gefotografeerd en de foto’s gescand, zodat u het origineel uiteraard terugkrijgt. Als u de foto’s zelf al gedigitaliseerd heeft, zijn bestanden van minimaal 300 dpi nodig zodat ze gebruikt kunnen worden voor vergroting en/of drukwerk. Heeft een voertuig ter beschikking? Hiervan ontvangt de werkgroep graag een foto.

Aanleveren kan tot en met 18 augustus. U kunt uw materialen inleveren of opsturen naar de gemeente op postbus 10.000, 5590 GA Heeze. Afgeven bij het gemeentehuis kan op de Jan Deckersstraat 2 in Heeze, of mailen naar communicatie@heeze-leende.nl.

Pagina opties