Heeze-Leende helpt inwoners met energie besparen door SlimWonen App

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Heeze-Leende heeft de Rijkssubsidies RRE en RREW ontvangen om alle inwoners te helpen om energie te besparen. Zo heeft de gemeente onlangs de voucherregeling gestart en kunnen zowel huurders als woningeigenaren voor € 100,- gratis besteden aan energiebesparende producten. Naast deze voucherregeling gebruikt de gemeente deze subsidies onder andere voor de introductie van de SlimWonen App. De App is een nieuw initiatief en maakt energie besparen makkelijker en leuker. Deze week en volgende week krijgen alle inwoners een activatiecode per post toegestuurd, waarmee de App in gebruik kan worden genomen.

Wethouder Pieter van der Stek  : “Veel mensen hebben eigenlijk geen idee van hun dagelijkse energiekosten. Met deze app, die makkelijk in gebruik en gratis te downloaden is, maken we het voor mensen inzichtelijk wat hun energiekosten zijn. Op deze manier werken we aan de bewustwording en kunnen onze inwoners besparen op hun energierekening. Zo wordt Heeze-Leende weer een stukje duurzamer. ”

De SlimWonen App, een nieuw en extra hulpje om te besparen

Met de SlimWonen App kunnen inwoners zien hoeveel euro zij per dag uitgeven aan energie. Bovendien laat de App zien of het verbruik veel of weinig is in vergelijking met anderen. De App biedt verder tips en eenvoudige klusjes om energie te besparen. De app helpt bij het overstappen naar een groene energieleverancier en geeft tips over het isoleren van de woning en het slim vervangen van huishoudelijke apparaten. De Slim Wonen App geeft ook inzicht waar u eventueel uw vouchers aan kan besteden.

Deze week en volgende week: brief met activatiecode

Om gebruik te maken van de App is een activatiecode nodig. Alle inwoners van Heeze-Leende ontvangen uiterlijk eind volgende week een brief met hun persoonlijke activatiecode en meer informatie over de SlimWonen App. In de App Store (iOS) of Google Play Store is de app gratis te downloaden en met de activatiecode kan men eenvoudig een account aanmaken. De SlimWonen App is onafhankelijk (dus niet gekoppeld aan bijvoorbeeld een energieleverancier). De App voldoet aan de privacywetgeving en gaat zorgvuldig om met gegevens.

De SlimWonen App kan vanaf activatie gratis worden gebruikt tot en met 16 maart 2023. Om die looptijd maximaal te benutten is het belangrijk zo snel mogelijk de App te activeren. Het activeren van de App leidt tot geen enkele verplichting, ook niet na de gratis periode.

RRE(W) subsidie voor een beter klimaat

Uit recente onderzoeken blijkt dat 85% van de Nederlanders wil bijdragen aan een beter klimaat. De gemeente is dan ook enthousiast dat inwoners de SlimWonen App gratis kan worden aangeboden.
De SlimWonen App is een actie die vanuit de subsidie Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) mogelijk is gemaakt. Met de RRE helpt de gemeente haar bewoners met het verlagen van de woonlasten en het verminderen van CO2-uitstoot. Naast de SlimWonen App zet de gemeente in op de voucherregeling, gratis adviesgesprekken met een energiecoach van energiecoöperatie Opgewekt Heeze-Leende en krijgen alle huurders dit jaar nog een energiebox toegestuurd met gratis energiebesparende producten. Woningeigenaren hebben deze in maart 2021 al ontvangen.   

Kijk voor meer informatie over de SlimWonen App op  www.slimwonenapp.nl of op www.heeze-leende.nl/energiebesparen.

Pagina opties