Heeze-Leende online: meld een vermist reisdocument

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Gemeente Heeze-Leende biedt veel diensten online aan. Iedere maand lichten we er eentje uit en vertellen hier wat meer over. Dit keer een vermist reisdocument melden. 

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijt of is uw paspoort of identiteitskaart gestolen? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan de gemeente om misbruik van uw paspoort of identiteitskaart te voorkomen. Het melden van een vermissing (kwijt of gestolen) van een paspoort of identiteitskaart is gratis en kan (ook) online. 

Online melden

U kunt de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart eenvoudig online bij ons melden. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Bij een digitale melding van de vermissing, verwerkt de gemeente de vermissing de eerstvolgende werkdag in de Basisregistratie. Nadat uw melding is verwerkt, is het document ongeldig. U kunt een vermissing ook op afspraak in het gemeentehuis melden.

Voorkom fraude en misbruik

U registreert uw gestolen of vermiste document om fraude en misbruik te voorkomen. Indien u uw paspoort of identiteitskaart terugvindt, dan ben u verplicht het document in te leveren bij de gemeente. U kunt uw teruggevonden document dus niet meer gebruiken als identificatiemiddel. Het document staat namelijk als vermist geregistreerd. Deze registratie is niet terug te draaien.

Pagina opties