Gevolgen dienstverlening  door coronavirus

Door het coronavirus (COVID-19) werken de meeste medewerkers thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Verkouden, hoesten of koorts? Verzet dan uw afspraak. Misschien kunt u het ook online regelen?

Voor uw en onze gezondheid: doe een bezoek aan het gemeentehuis in uw eentje. Heeft u begeleiding nodig? Zorg voor de afstand van 1,5 meter.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Helpt plastic om bomen tegen de processierups?

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

We hebben gezien dat om sommige eikenbomen in onze gemeente plastic is gewikkeld. Dit plastic zou de eikenprocessierups, in de preventieve fase, moeten bestrijden. Het Kennisplatform Processierups heeft onderzocht of het plastic effect heeft en het antwoord is, helaas, nee. De rupsen komen uit de eipakketjes die hoog in de eikenboom zijn gelegd. Daar eten ze van de bladeren. Ze hoeven dus niet in of uit de boom. Het idee achter het plastic is dat de folie de looproute van de rupsen zou blokkeren. Dat is dus niet het geval.

We vragen daarom om geen bomen meer te omwikkelen met plastic folie. We zien dat het plastic op sommige plaatsen alweer loslaat en zo in de natuur terecht komt. Dat is zeker niet wenselijk! Vriendelijk verzoek aan degene die het plastic aangebracht heeft om deze weer te verwijderen.

We zijn inmiddels gestart met het bestrijdingsplan waarbij we proberen de plaagdruk zo laag mogelijk te houden. We bestrijden de rups preventief waar dat kan en we zuigen de rupsen weg waar het wettelijk niet mogelijk is om de rupsen preventief te bestrijden. Op www.heeze-leende.nl/eikenprocessierups leest u hier meer over.

Pagina opties