In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 040-224 1400. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Helpt plastic om bomen tegen de processierups?

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

We hebben gezien dat om sommige eikenbomen in onze gemeente plastic is gewikkeld. Dit plastic zou de eikenprocessierups, in de preventieve fase, moeten bestrijden. Het Kennisplatform Processierups heeft onderzocht of het plastic effect heeft en het antwoord is, helaas, nee. De rupsen komen uit de eipakketjes die hoog in de eikenboom zijn gelegd. Daar eten ze van de bladeren. Ze hoeven dus niet in of uit de boom. Het idee achter het plastic is dat de folie de looproute van de rupsen zou blokkeren. Dat is dus niet het geval.

We vragen daarom om geen bomen meer te omwikkelen met plastic folie. We zien dat het plastic op sommige plaatsen alweer loslaat en zo in de natuur terecht komt. Dat is zeker niet wenselijk! Vriendelijk verzoek aan degene die het plastic aangebracht heeft om deze weer te verwijderen.

We zijn inmiddels gestart met het bestrijdingsplan waarbij we proberen de plaagdruk zo laag mogelijk te houden. We bestrijden de rups preventief waar dat kan en we zuigen de rupsen weg waar het wettelijk niet mogelijk is om de rupsen preventief te bestrijden. Op www.heeze-leende.nl/eikenprocessierups leest u hier meer over.

Pagina opties