Hulp bij leren lezen en schrijven en het invullen van formulieren

Iedereen kent wel iemand die moeite heeft met lezen en schrijven. Voor veel mensen zijn formulieren of brieven te moeilijk. Gelukkig gaat het Taalpunt in Heeze-Leende weer van start!

Door Corona was het Taalpunt tijdelijk gesloten. Nu er weer steeds meer versoepelingen komen, kan ook het Taalpunt weer starten. Zij letten op de corona maatregelen. Op vrijdag 28 mei ging ook het formulierenspreekuur in het gemeentehuis al van start.

Voor wie is het Taalpunt?

Het taalpunt is er speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Laaggeletterdheid komt helaas nog vaak voor. Eén op de tien Nederlanders heeft moeite met lezen of schrijven.

Wethouder Jan de Bruijn is blij dat het Taalpunt weer open gaat:

“Het is belangrijk dat mensen die moeilijk kunnen lezen of schrijven daarbij geholpen worden, zodat zij zelf hun brieven kunnen begrijpen en zelf hun formulieren kunnen invullen. En bijvoorbeeld weer voor kunnen lezen aan hun kleinkinderen. Ik zou graag zien dat iedereen die mensen kent die lezen of schrijven moeilijk vinden, deze mensen verwijst naar ons Taalpunt.”

Inloopspreekuur Taalpunt Heeze-Leende weer open

Op 8 juni start het Inloopspreekuur van het Taalpunt weer. U kunt er dan iedere week terecht. Voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven of wil leren omgaan met de computer. Kent u iemand die dat zou willen? Zorg dan dat deze mensen de weg kunnen vinden naar het inloopspreekuur van het Taalpunt: iedere dinsdag van 10.00-12.00 uur in de bibliotheek in Dorpshuis ‘t Perron in Heeze (coronaproof).

Meer informatie over het Taalpunt

Kijk op de pagina over het Taalpunt voor meer informatie.

Ook Formulierenspreekuur weer open

Bij het Formulierenspreekuur kunnen mensen terecht voor hulp bij het invullen van (digitale) formulieren. Het Formulierenspreekuur is iedere week op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis in Heeze-Leende.

Tijdens het Formulierenspreekuur helpen getrainde vrijwilligers u bij het invullen van de formulieren. Ook op dinsdagochtend kunt u bij het Taalpunt terecht voor hulp bij het invullen van formulieren van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Dorpshuis ‘t Perron in Heeze. Kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken bij het invullen van formulieren? Wijs deze mensen dan op het formulierenspreekuur en het Taalpunt.

De vrijwilligers helpen graag verder! Bijvoorbeeld bij vragen over het leren van taal of hulp bij het invullen van formulieren op papier of op de computer. Loop er gerust eens binnen: de koffie staat klaar! Iedereen uit Heeze-Leende en omgeving is welkom en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek..

Pagina opties