KIES-programma voor kinderen in echtscheidingen

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Na de succesvolle KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties) spel-praatgroepen van de afgelopen 4 jaar waarin we jaarlijks een of twee groepen kinderen met goede resultaten hebben mogen ondersteunen ga ik (Yvonne, gespecialiseerde KIES-coach), in samenwerking met de gemeente Heeze-Leende en het Centrum voor Jeugd en Gezin dit voorjaar opnieuw van start met een (gesubsidieerde dus gratis) spel- en praatgroep voor Kinderen In Echtscheiding Situaties.

Waar ouders tijdens de scheiding goed voor zichzelf zorgen door ondersteuning van bijvoorbeeld een mediator, advocaat of psycholoog, wordt over de kinderen nogal eens gezegd dat ze flexibel zijn of dat het wel ‘goed’ gaat met ze. Helaas blijkt steeds vaker dat kinderen, zeker ook op de langere termijn, ‘last’ hebben van de scheiding en alles wat daarbij komt kijken. Zij moeten mee in de keuze die hun ouders maken en alle veranderingen die dat met zich meebrengt. KIES helpt en geeft ze de mogelijkheid hier beter mee om te gaan, een buitenkans dus!

Deelname is mogelijk na toestemming van beide ouders (wanneer beiden gezag hebben)

KIES groep voor kinderen van 6-12 jaar.

Het KIES programma bestaat uit acht wekelijkse groepsbijeenkomsten van een uur. Onder professionele begeleiding van een of twee KIES-coaches gaan we aan de hand van verschillende werkvormen (bijvoorbeeld tekenen, spel, toneel, schrijven, praten) aan het werk en in gesprek met elkaar. In de veilige besloten sfeer van deze groep kunnen kinderen op speelse wijze hun ervaringen met de scheiding delen en leren dat zij hun eigen vragen, gevoelens, gedachten, behoeften hebben en deze mogen uiten. Op deze manier worden de kinderen begeleid in hun verwerkingsproces. KIES helpt kinderen zichzelf en de scheiding beter te leren begrijpen en beter te leren omgaan met wat voor hen moeilijk is. Daarnaast vinden de kinderen veel (h)erkenning bij elkaar, ze ervaren dat al die gevoelens zo gek nog niet zijn, dat ze niet de enige zijn in deze situatie en dat ze ook voor elkaar veel kunnen betekenen.

Het doel van de groep is dat kinderen de (gebeurtenissen rondom de) scheiding een plaats kunnen geven en beter in hun vel komen te zitten. KIES is uitdrukkelijk óók voor kinderen waarbij de scheiding goed verlopen is, ook voor hen is extra aandacht (al dan niet preventief) aan te raden. Aan de training zelf zijn geen kosten verbonden!

Voor meer informatie of aanmelding (kan tot 23 februari 2018) van uw kind kunt u contact opnemen met Yvonne Aerts (tel.: 06 4930 8655).

Bekijk hieronder de flyer met meer informatie!

Pagina opties