Gevolgen dienstverlening  door coronavirus

Door het coronavirus (COVID-19) werken de meeste medewerkers thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Verkouden, hoesten of koorts? Verzet dan uw afspraak. Misschien kunt u het ook online regelen?

Voor uw en onze gezondheid: doe een bezoek aan het gemeentehuis in uw eentje. Heeft u begeleiding nodig? Zorg voor de afstand van 1,5 meter.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Landelijke Week tegen Eenzaamheid 1 t/m 8 oktober 2019

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. In Heeze-Leende zijn circa 800 inwoners ernstig eenzaam (jongeren, volwassenen en ouderen. Bron: GGD). Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. Het is niet aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen.

Daarom is het goed om scherp te zijn op signalen die kunnen wijzen op eenzaamheid. Samen kunnen we eenzaamheid wél bespreekbaar maken en er zo ook wat aan doen, door contact te leggen met iemand van wie je vermoedt dat hij of zij weinig betekenisvolle contacten heeft en zich eenzaam voelt. Een steuntje in de rug van een familielid, vriend of buur kan veel betekenen. Een klein gebaar kan een wereld van verschil maken.

Vanuit het landelijke actieprogramma Eén tegen eenzaamheid organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 1 t/m 8 oktober 2019 de Week tegen Eenzaamheid. Iedereen kan deelnemen aan deze Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Voor het organiseren van activiteiten is een ‘Kom erbij-pakket’ beschikbaar. Dit pakket kan tot 31 augustus 2019 kosteloos worden besteld via www.eentegeneenzaamheid.nl. Ook kan subsidie worden aangevraagd voor startende of bestaande initiatieven, door uiterlijk 12 september 2019 een vooraanmelding te doen bij Zonmw, zie voor informatie www.zonmw.nl

Verdere informatie

Wilt u meer weten over wat u zelf kunt doen tegen eenzaamheid, welke goede initiatieven er zijn om eenzaamheid tegen te gaan? 

Ga direct naar de website Een tegen eenzaamheid

Pagina opties