In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 040-224 1400. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Muggenberg volwaardig onderdeel van randweg Heeze

Videostill uit YouTube-video 'Frank de Win over oplevering Muggenberg'

De Muggenberg in Heeze is vanaf half september dicht geweest voor het verkeer, om de weg te voorzien van stil asfalt. Ook de fietspaden werden waar mogelijk verbreed en de kruisingen en oversteekplaatsen zijn meteen veiliger ingericht. Vandaag gaat de Muggenberg weer open. Daarmee is De Muggenberg een volwaardig onderdeel van de randweg om Heeze heen.

Nu de randweg gereed is, kan de gemeente de kern van Heeze verkeersveiliger en leefbaarder maken door het doorgaand verkeer zoveel mogelijk over de randweg te leiden en het doorgaand verkeer te ontmoedigen om door de kern te rijden.  

Zo wil de gemeente binnenkort een vrachtwagenverbod instellen op de Kapelstraat en de Jan Deckersstraat voor doorgaand vrachtverkeer. Later gaat de gemeente aanvullende verkeers maatregelen treffen in de Jan Deckersstraat en de Kapelstraat. Ook de rotonde die vanuit Geldrop op de Muggenberg aansluit wil de gemeente aanpassen, zodat het logischer is om de afslag naar de randweg te nemen. Door al deze maatregelen wordt de combinatie wonen, winkelen en verblijven beter mogelijk in het centrum van Heeze.

Pagina opties