Nationale voorleesdagen 23 januari t/m 2 februari

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Ieder jaar vieren we in januari de Nationale voorleesdagen met als doel het stimuleren van voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ieder jaar wordt naast het Prentenboek van het Jaar ook de Prentenboeken Top Tien verkozen.

In het hele land organiseren bibliotheken voorleesontbijtjes, want niets is lekkerder dan een boek met een beschuitje! De bibliotheek in Heeze is extra actief in deze periode. Zo is er op 14 januari een Inspiratie avond voor medewerkers in de kinderopvang en wordt op woensdagmorgen 30 januari een voorleesontbijt geserveerd.

Inspiratie voor medewerkers in de Kinderopvang

Ook wanneer je dagelijks werkt met kinderen heb je behoefte aan wat extra ideeën en inzichten. Daar zorgt Bibliotheek Dommeldal dan graag voor. Tijdens de inspiratieavond op 14 januari (20.15-21.45 uur) in de Bibliotheek in ’t Perron is er veel aandacht voor de Prentenboeken Top Tien. En voor het Prentenboek van het jaar: Een huis voor Harry. Pedagoog en baby- en kindergebarenspecialist, Ilse Kuijpers, laat zien op welke wijze de boeken kunnen worden gebruikt in het jaarprogramma en bij bijzondere jaarthema’s.

De medewerkers hebben na deze bijeenkomst veel inspiratie, motivatie en tips om met plezier aan het werk te gaan. De avond is bedoeld voor medewerkers van peuterspeelzalen, en kinderdagverblijven, voor gastouders en voor leerkrachten van groep 1-2. Meer informatie en direct aanmelden kan op de site van Bibliotheek Dommeldal.

Voorleesontbijt

Op 30 januari is er een voorleesontbijt in de bibliotheek van 9.15 uur tot 10.00 uur, of van 10.30 uur tot 11.15 uur. (Groot- en gast)ouders zijn welkom met hun peuters en kleuters, om te komen luisteren en smullen van boeken en beschuitjes. De toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Voorlezen

Op de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen, op zaterdag 2 februari, lezen we vanaf 11.30 uur in de Bibliotheek alle jonge bezoekertjes nog een keertje extra voor uit Een huis voor Harry.

De Nationale voorleesdagen: een boekenfeest voor de kleintjes!

Pagina opties