In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Nico van der Palen (LOKAAL Heeze-Leende) neemt afscheid van gemeenteraad

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.
Afscheid Nico van der Palen

Na een periode van 21 jaar, nam Nico van der Palen (LHL) op 14 december 2020 afscheid van de gemeenteraad Heeze-Leende. 

“In een periode van 21 jaar als raadslid is veel gebeurd. Van 'groen', nieuwbakken raadslid tot ervaren politicus en alles wat er tussen zit. Ik heb het altijd graag gedaan en met vallen en opstaan veel geleerd, zoals het spelen van het politieke spel en het omgaan met alle betrokken partijen. Daarbij heb ik nooit de ambitie gehad om wethouder te worden”, aldus Nico van der Palen.

Nico werd in 1998 gevraagd om als Heezenaar mee te doen bij het oprichten van een nieuwe plaatselijke politieke partij: Sterk Heeze-Leende (SHL).  Na de verkiezingen kwamen zij in de oppositie terecht. In 2002 is SHL samen met de Heeze Verenigde Partij gefuseerd tot LOKAAL Heeze-Leende en ging deze partij ook na de verkiezingen van 2002 verder in de oppositie. Vanaf 2010 neemt LHL deel aan de coalitie en leverde een wethouder voor het college van burgemeester en wethouders. In 2015-2016 stapte LHL tijdelijk uit de coalitie.

Nico van der Palen: “De daaropvolgende verkiezingen in 2018 brachten ons een hoogtepunt: we werden de grootste partij. Het formeren van een nieuwe coalitie was daardoor onze taak. En dat verliep goed en snel. Tot de dag van vandaag leveren wij een wethouder in het college van burgemeester en wethouders. En nu treed ik af. Niet omdat ik er een hekel aan gekregen heb, maar omdat ik van de raadsagenda af wil zijn. Meer vrijheid om andere dingen te doen, zonder dat ik met vergaderdata rekening hoef te houden. En omdat ik het tijd vond om het stokje over te geven. Waarom dan nu en niet de raadsperiode vol maken? Ik wil mijn opvolger de kans geven om zich in te werken, zodat hij de verkiezingscampagne voor 2022 goed kan ingaan. Ik blijf lid van LOKAAL Heeze-Leende en zal op de achtergrond zeker mijn opgedane ervaring ten dienste stellen.”

De heer Toon Snoeijen volgt Nico van der Palen op en is maandag 14 december benoemd als gemeenteraadslid voor de partij LOKAAL Heeze-Leende.

Pagina opties