Nieuwe stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven (ROZE)

Op 1 januari is de stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) gestart met de opvang van zwerfdieren voor 14 regiogemeenten. Ook gemeente Heeze-Leende neemt deel.

De stichting beschikt over eigen dierenambulances en werkt vanuit een nieuw duurzaam opvangcentrum aan de Kanaaldijk Noord in Eindhoven. De Dierenbescherming blijft tot 1 oktober de taken TNR (overlast zwerfkatten), crisisopvang en huisuitzettingen uitvoeren. Na 1 oktober neemt Stichting ROZE deze taken over.

Dier in nood?

Is er een dier in nood? Bel dan naar het noodnummer 040 747 01 00. Dit nummer is altijd bereikbaar, maar bel buiten kantooruren alleen als het echt nodig is. Blijf bij het dier tot de dierenambulance er is. Gaat het om een wild dier, zoals een vogel of egel? Houd het dier niet vast, maar doe het bijvoorbeeld in een doosje. Dat zorgt bij wilde dieren voor minder stress.

Huisdier kwijt?

Wanneer een dier binnenkomt bij St. ROZE, checken medewerkers eerst of ze de eigenaar kunnen vinden (bijvoorbeeld door het aflezen van een chip). Lukt dat niet? Dan plaatsen ze het dier op de eigen website www.rozeindhoven.nl, op www.amivedi.nl en op social media.

Dieren ter adoptie

Dieren ter adoptie worden vermeld op www.rozeindhoven.nl, de site www.dierenasiels.com en op social media. Voor adoptie kan een afspraak ter kennismaking worden gemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de stichting kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via 040 747 01 47. U kunt ook mailen naar info@rozeindhoven.nl. U kunt de stichting ook benaderen voor alle andere dier-gerelateerde zaken. Ze denken graag met u mee.

Pagina opties