Nieuwe Voorleeskampioen Heeze-Leende: Fabrice Bevers

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Dat was weer een spannende voorleeswedstrijd! Op uitnodiging van De Bibliotheek, waren de volgende zes basisscholen naar de Bibliotheek in ‘t Perron gekomen: de talententoren, de Triangel, de Trumakkers, de Dirk Heziusschool, de Merlebosschool en Kindcentrum de Parel. Allemaal om hun schoolkampioen te laten meedoen aan deze spannende wedstrijd.

In de Grote Zaal lazen de voorleeskampioenen om de beurt voor aan het publiek en aan de jury. De jury bestond uit Diana van Gennip, eigenaresse van boekhandel Lektura, Marieke Scharroo, Cultuurcoach en Annemie van Asten, voorlezer en creatief schrijfster.

Als verrassing kwam Desirée Hornikx met muzikant Kees Verweij optreden in de pauze. Zij lieten de kinderen uit de zaal een verhaal compleet maken. Het lukte ze ook nog om de zaal aan het zingen en dansen te krijgen.

De jury was daarna unaniem in haar beslissing over de winnaar: Fabrice Bevers van Basisschool de Trumakkers moest het worden. Hij wist vanaf de eerste minuut de zaal te boeien. Hij las voor uit Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl.
De jury schreef: “Wat kun jij leuk, overtuigend en meeslepend vertellen. Zit je al bij een toneelvereniging?” Een terechte kampioen, dus!

Fabrice gaat nu door naar de halve finale, op 16 maart in Goirle. En vervolgens misschien wel in mei naar de landelijke finale.

Pagina opties