Ook de komende jaren weer Kunstsmullen in Heeze-Leende

""

De gemeente Heeze-Leende en Stichting Kunst en Cultuur Heeze-Leende - de organisator van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement Kunstsmullen – hebben een gezamenlijke intentieverklaring getekend. Zij hebben afgesproken Kunstsmullen in ieder geval tot en met 2024 te blijven organiseren.

Burgemeester Paul Verhoeven en wethouder Jan de Bruijn van de Gemeente Heeze-Leende en voorzitter Wim van Ekelen en penningmeester Paul Thijssen van Stichting Kunst en Cultuur Heeze-Leende tekenden de verklaring bij Landgoed Kapellerput, waar jaarlijks de kunstwandelroute plaatsvindt.

Voorzitter Wim van Ekelen is enthousiast over de samenwerking met de gemeente: “Hierdoor kunnen we onze ambitie om de lat elk jaar weer hoger te leggen, waar maken. Kunstsmullen wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Dankzij de steun van de gemeente en onze sponsoren is het mogelijk om elk jaar een evenement neer te zetten waar professionele kunstenaars hun werk kunnen presenteren en met een breed publiek betrekken we jong en oud bij allerlei vormen van kunst.”

Jan de Bruijn, wethouder cultuur: “Kunst en cultuur geven het leven kleur en dragen bij aan het welzijn van alle inwoners van onze gemeente. Kunstsmullen levert al jaren een belangrijke bijdrage die we als gemeente van harte ondersteunen.”

Kunstsmullen: lokale kunst, cultuur en gastronomie voor jong en oud

Kunstsmullen is, sinds de start in 2014, uitgegroeid tot een regionaal goed bekend jaarlijks evenement in de gemeente Heeze-Leende dat jong en oud gedurende enkele weken in contact brengt met verschillende vormen van kunst en cultuur. Vrijwel alle onderdelen zijn gratis toegankelijk. Zo is er ieder jaar een kunstwandelroute uitgestippeld met tijdelijk geplaatste kunstwerken van diverse bekende professionele kunstenaars. Ook kan er op de route genoten worden van de prachtige creaties die basisscholieren hebben gemaakt. In de eerste jaren was deze route uitgestippeld bij Kasteel Heeze, daarna steeds bij Landgoed Kapellerput in Heeze. Kunstsmullen combineert kunst en cultuur met lokale gastronomie: lokale horecaondernemers passen er hun menukaart op aan.

Deze combinatie van kunst, cultuur en gastronomie weerspiegelt het DNA van de gemeente Heeze-Leende, een van de vroeger beroemde schildersdorpen van Nederland met nog steeds tal van kunstenaars, galerieën en goede restaurants in haar midden.

Het jaar 2020 kon Kunstsmullen helaas niet doorgaan door onzekerheid over het coronavirus. Maar dit jaar is het bestuur ervan overtuigd dat zij een interessant en ook veilig programma kan bieden dat aan alle regels van de overheid voldoet. En dankzij de intentieverklaring zijn we er zeker van: Kunstsmullen is een blijvend evenement!

Pagina opties