In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Ook in najaar geen kermissen in Heeze-Leende

Kermis HL

Na een zorgvuldige afweging heeft het college van burgemeester en wethouders helaas moeten besluiten ook in het najaar geen kermissen in Heeze-Leende te (laten) organiseren.

“Zoals wij destijds bij de afgelasting van de kermissen in Heeze en Leende hebben afgesproken met de kermisexploitanten, hebben wij de mogelijkheden bekeken om in het najaar alsnog een kermis te organiseren. Alles afwegende hebben wij nu echter moeten besluiten om dit jaar géén kermis meer te organiseren”, laat burgemeester Paul Verhoeven weten.

Vanwege de geldende noodverordeningen, de dringende adviezen van de Rijksoverheid en de huidige Covid-19 ontwikkelingen is besloten om de kermissen niet te organiseren. Het college van burgmeester en wethouders begrijpt dat met deze beslissing veel inwoners teleurgesteld zijn en dat dit een grote tegenslag is voor de kermisexploitanten en horecaondernemers. Maar voor het college staat de gezondheid en veiligheid van iedereen voorop.

Uit ervaringen van kermissen elders in het land, blijkt dat het erg moeilijk is om de 1,5 meter afstand maatregel te handhaven. “Een kermis is een dynamisch gebeuren, waarbij bezoekers van de ene naar de andere attractie lopen en ook gaan staan kijken bij attracties waardoor groepsvorming kan ontstaan. Dat brengt in onze ogen extra risico’s op besmettingen met het coronavirus met zich mee. En die risico’s willen we juist uitsluiten”, aldus wethouder Jan de Bruijn.

Daarnaast blijft het probleem aanwezig dat tijdens de kermis de grote toestroom van mensen naar de horeca niet (goed) te regelen is. Gezien de huidige ontwikkelingen van het coronavirus heeft het college daarom helaas toch moeten besluiten om de kermissen niet door te laten gaan.

Pagina opties