Proef met bladkorven in Heeze-Leende

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Met de herfst die inmiddels haar intrede heeft gedaan duurt het niet lang meer voordat de bomen haar bladeren laten vallen. Dit kan soms prachtige plaatjes opleveren, maar helaas ook soms overlast. De gemeenteraad van Heeze-Leende heeft daarom gevraagd om te onderzoeken of bladkorven een extra service kunnen bieden aan onze inwoners.

Binnen de bebouwde kom van Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp zullen daarom vanaf 11 oktober, op plaatsen waar veel gemeentebomen staan, zeshoekige bladkorven worden geplaatst. Inwoners kunnen daarin de bladeren van (gemeente)bomen of struiken kwijt. De korven worden eenmaal per week geleegd door deze leeg te zuigen. Snoeiafval, takjes, grond of ander materiaal kan niet door de bladzuiger en mag daarom ook niet in de korven terechtkomen. Het is echt alleen voor bladeren van bomen en struiken. Als een bladkorf niet wordt leeggemaakt dan kan het dus zijn dat er ander materiaal is aangetroffen. Controleer dan of u ander materiaal dan bladeren vindt in de bladkorf en doe dat in de groencontainer.

Natuurlijk blijven we ook de bladeren uit plantsoenen en van de rijbaan halen, maar we kunnen niet overal tegelijk zijn en blijven er soms bladeren liggen. Op deze manier hoeven inwoners de bladeren die van de gemeentebomen in hun tuin of straat terechtkomen niet zelf af te voeren (en af te rekenen) via de groencontainer.

Er worden dit jaar 100 bladkorven op proef geplaatst. We gaan ervaring opdoen met het aantal korven, de locaties en hoe vaak ze geleegd moeten worden. Uiteraard kijken we ook wat de totale kosten zijn, want deze zijn vooraf lastig in te schatten. Begin 2022 vindt de evaluatie plaats en we horen dan ook graag van u of u blij bent met de komst van de  korven en of u gebruik maakt van deze extra service, maar ook suggesties en andere opmerkingen zijn welkom. Laat het ons weten via postbus@heeze-leende.nl met als onderwerp ‘bladkorven’.

Pagina opties