In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 040-224 1400. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Programma ZOEM stimuleert samenredzaamheid en vitaliteit bij ouderen

noodknop riemclip

Zorgcoöperatie Graaggedaan heeft subsidie gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor initiatiefgroep ZOEM.

ZOEM staat voor Zelfstandig Onbezorgd En Mobiel met je smartphone. Samen met het bedrijf Gociety uit Leenderstrijp is een programma opgezet om de digivaardigheid, vitaliteit en samenredzaamheid onder ouderen te vergroten.

Over het programma

Met het nieuwe programma ZOEM Zelfmanagement wordt u gestimuleerd om meer zelf te regelen met uw smartphone. In de cursus komen de modules digivaardigheid, vitaliteit en samenredzaamheid aan bod. Hier zijn diverse apps voor beschikbaar, waaronder een app die de activiteit van een deelnemer meet en de deelnemer stimuleert om vitaal te blijven. Door middel van een slimme clip die aan de kleding wordt bevestigd worden bewegingen nauwkeurig gemeten in een app, maar kan ook een persoonlijk alarm worden geactiveerd die in geval van nood de buren of familie een bericht stuurt en alarmeert.

Meedoen?

De subsidie zorgt ervoor dat 200 extra deelnemers uit gemeente Heeze-Leende kunnen deelnemen aan dit programma. Wilt u deelnemen of kent u iemand die deel zou kunnen nemen aan dit programma? Dan kunt u contact opnemen met Cintha Bax (telefoonnummer 06-20418416) of met Zorgcoöperatie Graaggedaan (info@zcgraaggedaanleende.nl).

Ga naar de website van Zorgcooperatie Graaggedaan Leende voor meer informatie.

Pagina opties