In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Rechtstreeks zaken doen met jouw gemeente

""

Het komt geregeld voor dat burgers in Nederland een uittreksel van de Basis Registratie Personen (BRP) of een verklaring omtrent gedrag (vog) nodig hebben of een afspraak willen maken bij de gemeente. Deze zaken kunt u rechtstreeks met de gemeente regelen.

Voor een uittreksel, verklaring omtrent gedrag zal de gemeente de normale leges in rekening brengen. Een afspraak maken bij de gemeente is altijd kosteloos. 

Pas op voor oplichters!

Er zijn websites actief die dit soort zaken voor u willen regelen, maar daar moet u dan extra voor betalen. Gemeenten werken niet samen met deze websites. Deze online loketten vragen u om gevoelige, persoonlijke informatie en soms zelfs een scan van uw paspoort of ID-kaart. Zij berekenen een tarief voor hun diensten terwijl u vervolgens aan de gemeente ook nog de normale leges moet betalen. Zelfs voor het maken van een afspraak bij de gemeente moet u dan betalen. Als u rechtstreeks bij de gemeente je afspraak maakt is dat altijd gratis.

Bij gemeenten komen steeds meer klachten binnen van inwoners die deze wijze van handelen ervaren als oplichting. Heeft u een uittreksel nodig of een verklaring omtrent gedrag of wilt u een afspraak maken bij je gemeente? Doe dat dan rechtstreeks bij de gemeente. Ontdek op de website van de gemeente op welke manier je zaken kan doen met de gemeente. Voorkom extra kosten.

Voor veel producten kunt u zelf via de website 24/7 direct een afspraak inplannen

Kunt u het antwoord op een vraag niet op de website vinden, neem dan contact op met de gemeente via 040-2241400 of via postbus@heeze-leende.nl dan helpen we u verder.

Pagina opties