Ruim uw hondenpoep op!

De laatste tijd ontvangen wij weer veel klachten inzake de overlast van hondenpoep met name in de wijk De Nieuwe Hoeven (omgeving Sporthal De Pompenmaker en Basisschool De Trumakkers) in Heeze. Maar natuurlijk is het in de rest van de gemeente erg vervelend als er hondenpoep ligt.

Veel mensen beseffen het zich niet, maar hondenpoep kan zelfs gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zo bevat hondenpoep veel parasieten, zoals wormen, die met name kinderen kunnen besmetten en ziek maken. Daarnaast is het natuurlijk erg vies als kinderen thuiskomen met poep onder hun schoenen.

De gemeenteraad heeft in het verleden bepaald dat de eigenaar of de houder van een hond verplicht is ervoor te zorgen dat de hond niet poept op:

  • het gedeelte van de weg dat bestemd is voor voetgangers (trottoir);
  • op openbare terreinen zoals plantsoenen, grasvelden, kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweiden e.d.

Wanneer hondenbezitters dit niet doen, zijn zij strafbaar.

Helpt u ook mee?

Help ook mee de overlast door hondenpoep te voorkomen. Ruim bij het uitlaten van uw hond zoveel mogelijk de uitwerpselen op. Dit kan heel makkelijk als u plastic zakjes meeneemt bij het uitlaten. In de dierenspeciaalzaken zijn hiervoor speciale zakjes verkrijgbaar. Niet-hondenbezitters kunnen hondenbezitters aanspreken op hun gedrag als ze de uitwerpselen van hun hond niet opruimen.

Als we allemaal een handje helpen blijft  Heeze-Leende veilig en schoon. Dat woont en leeft wel zo aangenaam.

Pagina opties