Ruim uw hondenpoep op!

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

De laatste tijd komen er steeds meer klachten binnen over de overlast van hondenpoep en loslopende honden in De Nieuwe Hoeven te Heeze (o.a. de Corweide, de Groene Spinner en Molenhoeven). Plantsoenen en grasvelden worden, ondanks dat er vaak verbodsbordjes staan gebruikt als uitlaatterrein. Daarnaast laten mensen hun honden zonder  toezicht loslopen.

Veel mensen beseffen het zich niet, maar hondenpoep kan zelfs gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zo bevat hondenpoep veel parasieten, zoals wormen, die met name kinderen kunnen besmetten en ziek maken. Daarnaast is het natuurlijk erg vies als kinderen thuiskomen met poep onder hun schoenen.

De gemeenteraad heeft in het verleden bepaald dat de eigenaar of de houder van een hond verplicht is ervoor te zorgen dat de hond niet poept op:

  • het gedeelte van de weg dat bestemd is voor voetgangers (trottoir);
  • op openbare terreinen zoals plantsoenen, grasvelden, kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweiden e.d.

Wanneer hondenbezitters dit niet doen, zijn zij strafbaar.

Helpt u ook mee?

Help ook mee de overlast door hondenpoep te voorkomen. Ruim bij het uitlaten van uw hond zoveel mogelijk de uitwerpselen op. Dit kan heel makkelijk als u plastic zakjes meeneemt bij het uitlaten. In de dierenspeciaalzaken zijn hiervoor speciale zakjes verkrijgbaar. Niet-hondenbezitters kunnen hondenbezitters aanspreken op hun gedrag als ze de uitwerpselen van hun hond niet opruimen.

Als we allemaal een handje helpen blijft  Heeze-Leende veilig en schoon. Dat woont en leeft wel zo aangenaam.

Pagina opties