In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Senioren en veiligheid: Babbeltrucs en Meekijken bij pinnen

Bekijk de afbeelding op groter formaat

In dit laatste bericht in de Senioren en Veiligheidsmaand bespreken we de thema’s babbeltrucs en meekijken bij het pinnen.

Babbeltrucs

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij u aan, spreken u op straat aan of bellen u telefonisch op. Zogenaamd namens de bank, thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.

Doe niet zomaar de deur open voor een onbekende, sluit de deur als u binnen iets gaat halen en pin nooit zomaar als u zelf niets hebt besteld. Vertrouwt u het niet helemaal? Bel de organisatie die het betreft om het te controleren. Zoek zelf het telefoonnummer op. En bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte bij de politie.

Meekijken bij pinnen

Let goed op als u pint. Criminelen proberen over de schouder mee te kijken om te kijken welke pincode iemand intoetst. Als ze vervolgens ook uw pinpas afhandig maken, bijvoorbeeld met behulp van een babbeltruc, halen ze zoveel mogelijk geld van uw rekening.

Scherm bij het intoetsen van uw pincode de toetsen af met uw hand of portemonnee. Staat iemand te dicht achter u? Vraag dan om meer privacy en laat u niet afleiden tijdens het pinnen. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte bij de politie en laat uw pinpas blokkeren door uw bank.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Klik hieronder op de linkjes.

Pagina opties