In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Senioren en veiligheid: Hulpvraagfraude en phishing

""

In dit tweede bericht in de Senioren en Veiligheidsmaand bespreken we de thema’s hulpvraagfraude en phishing.

Hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp)

Bij hulpvraagfraude doet een oplichter zich via bijvoorbeeld WhatsApp voor als een bekende. Bijvoorbeeld als uw (klein)zoon of (klein)dochter. Er wordt u gevraagd om snel geld over te maken of te klikken op een betaalverzoek. Vaak staat in het bericht dat de ‘bekende’ een nieuw telefoonnummer heeft.

Maak nooit zomaar geld over, zonder dat u iemand daadwerkelijk hebt gesproken of gebeld. Controleer altijd rechtstreeks bij de bekende door zijn of haar oude nummer te bellen. Niet gebeld is geen geld.

Phishing

In een e-mail of sms kan u gevraagd worden om te klikken op een link of om een bestand te downloaden. De link kan bijvoorbeeld leiden naar een valse website van een bank, waarin u gevraagd wordt om uw gegevens in te vullen. Op deze manier proberen internetcriminelen toegang te krijgen tot uw computer of persoonlijke gegevens. Deze manier om gegevens te achterhalen heet phishing.

Klik nooit op een link van een mail die u niet vertrouwt en download geen bijlagen. Twijfelt u? Bel de organisatie waar het om gaat, zoals uw bank, en zoek daarvoor zelf het telefoonnummer op.

Meer informatie

Meer informatie over hulpvraagfraude 

Meer informatie over phishing 

Pagina opties