Sportwethouder Jan de Bruijn: "Ik ben trots op het aantal gezonde sportclubs in de gemeente"

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

We maken kennis met de sportwethouder van gemeente Heeze-Leende: Jan de Bruijn. Hij is zelf fanatiek sporter geweest, in diverse sporten als voetbal, zaalvoetbal, hardlopen, volleybal, tafeltennis, midgetgolf en tennis. Daarnaast volgt hij de verslaggeving van veel sporten op de voet, met een speciaal plekje in zijn hart voor FC Twente en alle lokale sporters en sportverenigingen. Hij doet z'n best om drie keer per week een half uur op de crosstrainer te staan, maar dat valt niet altijd mee door tijdgebrek. 

Wij stelden Jan een aantal vragen over sport.

Wat is uw ultieme sport-hoogtepunt?

Ik heb jaren geleden samen met mijn vrouw Henny op 29 juni (onze trouwdatum) het echtparentoernooi bij ETV Volley gewonnen. Na de overwinning kwamen onze kinderen (toen nog jong) al juichend de baan op rennen.

Waar bent u het meest trots op, als u kijkt naar sport in Heeze-Leende?

Dat sport verbindt en dat er veel gezonde clubs zijn. Deze clubs maken met veel vrijwilligers het sporten mogelijk.

Hoe zou u het belang van sport omschrijven?

Sport is verbindend en maakt sociale contacten mogelijk. Bovendien is het goed voor je lichaam.

Sport verbindt, hoe ziet u dit terug in Heeze-Leende?

Een mooi voorbeeld is het meisjes/dames voetbal in onze gemeente, waarbij RKSV Heeze en SV DOSL samengaan. Bij het mannenvoetbal zijn het concurrenten, de strijd tussen Heeze en Leende komt regelmatig naar boven. Bij deze opkomende tak van het voetbal wordt de fusie gekozen. Prima initiatief.

Wat zou u de inwoners van Heeze-Leende adviseren op het gebied van sport?

Het belangrijkste is dat de inwoners er een gezonde levensstijl op na houden, dat hoeft niet altijd sporten bij een sportvereniging of in een fitnesscentrum te zijn. Het gaat er vooral om dat mensen, jong en oud, regelmatig of niet, spelenderwijs in beweging zijn. Dat kan op diverse manieren.

Wat is uw sportwens voor de inwoners van Heeze-Leende?

Mijn wens is dat alle inwoners op hun eigen manier en naar eigen kunnen in beweging zijn en dat er voldoende faciliteiten geboden worden om dat te kunnen doen.

Pagina opties