Strabrechtse Heidedag; op safari naar de grote én de kleine vijf

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Op zondag 19 augustus wordt in Heeze bij de Schaapskooi de 20e Strabrechtse Heidedag georganiseerd van 11.00 uur tot 16.00 uur. 

Dit jaar is het thema 'op safari naar de grote én de kleine vijf. Dat betekent dat de bezoekers op zoek gaan naar de grote en kleine vijf van de hei zoals het ree, wild zwijn, edelhert, mierenleeuw, bijenwolf en tijgerspin. 

Boswachter Erik Schram en Ian Deeben delen hun kennis tijdens een heide excursie. Kosten hiervoor bedragen €5,- per persoon en €2,50 voor kinderen. Er kunnen maximaal 25 personen per excursie mee. U kunt zich inschrijven bij de informatiewagen van Staatsbosbeheer of vooraf online een excursie boeken via www.staatsbosbeheer.nl/heideexcursieheezeleende. De peelgidsen van Buitencentrum De Pelen zijn aanwezig met de nieuwste peelboeken, veldmaterialen en het jaarprogramma vol leuke arrangementen en tochten. IVN Heeze-Leende zal demonstraties heide plaggen geven en rondleidingen verzorgen in de insectentuin en in de heidetuin. Verder is er een informatiekraam en zullen activiteiten voor de kinderen georganiseerd worden. 

Programma

11.00 uur: Boekpresentatie 'De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide'
11.30 uur: Demonstratie schapen drijven
12.00 uur: Heide excursie met de boswachter
13.00 uur: Demonstratie schapen drijven
14.00 uur: Heide excursie met de boswachter
15.00 uur: Demonstratie schapen drijven

Na de boekpresentatie is het boek éénmalig te koop voor €20,- daarna is het boek verkrijgbaar voor €25,-. Het boek bevat een aantal filmbeelden als toegevoegde werkelijkheid die met behulp van een app in het boek zichtbaar worden. 

Praktische informatie

De toegang voor het evenement is gratis. Parkeren is mogelijk aan de grote parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan De Rul in Heeze en kost €2,-. Het evenement is ook bereikbaar met de fiets of trein (20 minuten loopafstand van Centraal Station Heeze). 

Pagina opties