Subsidie voor energiebesparende producten

""

Vanaf 6 september tot 15 oktober biedt Gemeente Heeze-Leende woningeigenaren én huurders van woningen de mogelijkheid om vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) en Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) vouchers aan te vragen voor de aankoop van energiebesparende producten.

Met deze regeling wil de gemeente zoveel mogelijk inwoners de kans geven om energie te besparen. De gemeente wil in 2030 49% CO2 reductie behalen t.o.v. 1990 en in 2050 95%. Deze doelstellingen sluiten aan bij doelstellingen- en ambities van het Rijk in het kader van duurzaamheid. 

Ruim 40 procent van de energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Warm water maakt zo’n 15 procent van onze energierekening uit, waarvan het meeste gebruikt wordt om te douchen. De verschillende apparaten en lampen in huis zorgen samen voor ruim 30 procent van uw energierekening. Door kleine aanpassingen kan al veel energie bespaard worden.

Wethouder Pieter van der Stek, portefeuillehouder energietransitie: “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt binnen de gemeente. In 2050 willen we nagenoeg helemaal energieneutraal zijn en dat betekent dat we daar nu mee moeten beginnen. We hebben al belangrijke stappen gezet, maar de gemeente kan dit niet alleen. Hierbij hebben we hulp nodig van alle inwoners.  Een eerste stap om energieneutraal te worden is om energie te besparen. Dit kan al door soms hele kleine aanpassingen te doen in huis, zoals bijvoorbeeld radiatorfolie achter de verwarming te plaatsen, zodat de warmte niet verloren gaat.  En het is ook nog eens goed voor je portemonnee.“

Energiebesparende producten

Bij energiebesparende producten kunt u bijvoorbeeld denken aan tochtstrips, LED-verlichting, brievenbusborstels, radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen en deurveren.

Vouchers aanvragen

Zowel woningeigenaren als huurders kunnen gebruik maken van deze regeling. Na goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u vier vouchers, in totaal ter waarde van €100,- per post. Met deze vouchers kunnen bovengenoemde energiebesparende producten worden aangeschaft bij een of meer van de aangesloten lokale winkeliers. De aangesloten winkels zijn Hubo filiaal Heeze, de Houtloods, Welkoop filiaal Heeze en Vol Verlichting. Per woonadres kan één set vouchers worden aangevraagd en de vouchers zijn geldig tot en met 12 november 2021.

Voor deze regeling is een beperkt bedrag beschikbaar. Wees er dus snel bij en vraag nu uw vouchers aan via www.heeze-leende.nl/energiebesparen.

Pagina opties