Uitreiking Stickers toegankelijkheid en Hoge Nood

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Nu we er weer meer op uit kunnen, wil de gemeente Heeze-Leende dat iedereen dat kan. Daarom wordt in de Week van de Toegankelijkheid van 4 tot en met 8 oktober aandacht gevraagd voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, dorpshuizen, natuurgebieden, sportaccommodaties, enzovoorts. De ambassadeurs onbelemmerd van de gemeente hebben vier locaties in Heeze-Leende getoetst op toegankelijkheid.  Zij krijgen daarom een “sticker toegankelijkheid”.

Op maandag 4 oktober reikte wethouder Jan de Bruijn met de Werkgroep Toegankelijkheid van de Adviesraad Sociaal Domein stickers uit aan dorpshuis De Schammert in Leende, DOSL in Leende, restaurant Cucina Basta in Leende en Medisch Centrum Heeze.

De werkgroep toegankelijkheid heeft verder een lijst opgesteld van locaties in Heeze-Leende waar iedereen tijdens openingsuren naar het toilet kan. Deze lijst is te vinden op de website van de gemeente. Een aantal van deze locaties ontvangt in de Week van de Toegankelijkheid een sticker “Hoge Nood”. Die geeft aan dat de toiletten in deze locaties openbaar toegankelijk zijn. Een aantal van deze openbare toiletten zijn ook rolstoeltoegankelijk. 

Friso Kraayvanger, de voorzitter van de Werkgroep Toegankelijkheid van de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente reikte op 4 oktober een sticker uit aan ’t Perron, dorpshuis Valentijn in Sterksel, Leenderhof in Leende en ook dorpshuis De Schammert ontving naast een sticker toegankelijkheid ook een sticker “Hoge Nood“.

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), een landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. In 2000 werd de eerste Week van de Toegankelijkheid georganiseerd.

Pagina opties