In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Verhuizing takelbedrijf Sprankenis dichterbij dan ooit

Het auto-, takel- en bergingsbedrijf Sprankenis in Leende gaat verhuizen. Nieuw bestemmingsplan locatie ligt vanaf 22 april ter inzage. 

De gemeente Heeze-Leende heeft vorig jaar een koopovereenkomst gesloten met het bedrijf. Deze overeenkomst heeft tot doel om het bedrijf te verplaatsen naar De Biesven en op de huidige locatie aan de Valkenswaardseweg drie woningen te bouwen waar nu nog de bedrijfsgebouwen staan.

Nieuw bestemmingsplan

Om de verplaatsing van het bedrijf mogelijk te maken en de woningen te kunnen bouwen, dient er een nieuw bestemmingsplan vastgesteld te worden. Het voorontwerp van dit nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf 22 april ter inzage. Wethouder Frank de Win: “Ik ben heel blij met deze ontwikkeling. Door het verplaatsen van het takel- en bergingsbedrijf en daarvoor in de plaats drie woningen te bouwen, neemt de verkeersveiligheid op de Valkenswaardseweg toe. En het is weer een stap dichterbij de realisatie van het nieuwe bedrijf naast de ambulancepost in Leende.” Uiteraard moet de procedure doorlopen worden.

Het voorontwerp bestemmingsplan, is een belangrijke stap voor Gerjo Sprankenis: “ik zie als geen ander in dat er voor mijn bedrijf geen toekomst ligt op de Valkenswaardseweg. Door goed samenwerken ligt er na ruim 15 jaar eindelijk een plan waar ik als bedrijf mee vooruit kan.”

Pagina opties