In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Vervangen waterleidingen deel van Leende

Water. We denken er meestal niet bij na wat er allemaal moet gebeuren voordat er schoon, vers en drinkbaar water uit de kraan kan komen als we de kraan opendraaien. Dat gaat niet vanzelf. Er moet heel wat voor gebeuren. Wat erg belangrijk is, is de waterleiding. En net zoals met alles, zijn ook waterleidingen ooit aan vervanging toe.   

Daarom heeft Brabant Water aannemers Hurkmans en BGM opdracht gegeven om in Leende de waterleidingen te vervangen. Zij beginnen hier 31 augustus mee en alles bij elkaar gaat het ongeveer 5 maanden duren voordat het klaar is.

2100 meter waterleiding

Brabant Water gaat in Leende in de wijk tussen de straten Irislaan, Margrietlaan en Valkenswaardseweg haar waterleiding vervangen. Het gaat om de straten Irislaan, Freesialaan, Primulastraat, Prins Willem-Alexanderplein, Anjerstraat, Narcislaan, Orchideestraat, Margrietlaan, Ranonkelstraat en Valkenswaardseweg. In totaal vernieuwen ze ongeveer 2100 meter waterleiding.

De bewoners van de huizen in deze straten hebben een brief gekregen met wat dit voor hen gaat betekenen.

Waarom vernieuwt Brabant Water de waterleidingen?

De waterleidingen in deze straten in Leende zijn in de jaren 1966 gemaakt en moeten daarom vernieuwd worden. Door deze vernieuwing kunnen deze inwoners ook in de toekomst altijd rekenen op vers kraanwater.

Starten bij Irislaan

De werkzaamheden starten 31 augustus op de Irislaan. Voor de veiligheid en zodat het verkeer kan blijven rijden, worden de Irislaan en de Krokuslaan de hele dag (normaal alleen van 6.00 – 09.00 tegen het sluipverkeer) aan een kant afgesloten (éénrichtingsverkeer). De werkzaamheden duren ongeveer 5 weken. Verkeersborden geven duidelijk aan hoe u moet rijden. 

Op de hoogte blijven?

Kijkt u dan voor actuele informatie op www.waterstoring.nl/brabantwater. Wilt u meer informatie tijdens de uitvoering? Neemt u dan contact op met Martijn Verstegen van BGM. Martijn is te bereiken op 06 4405 6677 of via m.verstegen@bgminfra.nl.

Pagina opties